Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El PSC, a la seva: Romero espera que l’espionatge a l’independentisme no afecti la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El PSC-Units està “convençut” que el Gobierno “treballarà per esbrinar què ha passat i per donar totes les explicacions necessàries” arran del ‘Catalangate’. La portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero, ha admès que li preocupa l’espionatge a polítics catalans, “siguin independentistes o no”: “No és una bona notícia per la democràcia”.

Amb tot, ha recordat que l’executiu espanyol —que l’informe de Citizen Lab situa com a autor dels fets— s’ha compromès a “col·laborar al màxim amb la justícia”. Romero ha afirmat que als socialistes els preocupa que s’espiï a polítics, “siguin del símbol que siguin”, en un intent de despolititzar aquesta trama contra l’independentisme.

Publicitat

De fet, pel PSC el principal neguit és que ara això “despisti” l’executiu de governar Catalunya: “Ens preocuparà si distreu de resoldre els problemes de la gent, que són greus i en són molts”. Tot plegat, des del socialisme tenen la barra de reclamar al Govern que continuï centrat i que tingui “la intel·ligència necessària” perquè l’espionatge no afecti la taula de diàleg, encara sense data.

Romero creu que el govern de Pedro Sánchez “ha donat prou gestos del compromís del diàleg amb Catalunya”. “Hauríem de mantenir les relacions que hem iniciat i la intel·ligència de tots ens hauria de fer que no es trenqui res”, ha conclòs.

La portaveu del PSC-Units tampoc ha volgut avançar esdeveniments davant una possible petició de comissió d’investigació al Congreso. Tot i això, ha dit que “val la pena” escoltar les explicacions que es puguin donar des del Gobierno.

Romero espera que Junts es mantingui en l’acord pel català

Sobre la modificació de la llei de política lingüística, que previsiblement anirà al ple de la setmana que ve i que JxCat va congelar, Romero ha dit que espera que després de les dues setmanes de marge que van donar als d’Albert Batet es pugui mantenir el text registrat. I ha assenyalat que no hi ha res que els faci pensar que la iniciativa no hagi d’incorporar-se a l’ordre del dia en la Junta de Portaveus, que aquesta setmana se celebrarà dimecres. “Esperem que el compromís que teníem tots continuï endavant”, ha afegit.

Et pot interessar  VIDEO | Turull alerta sobre les propostes de finançament d'Illa: "De bones intencions, l'infern n'està empedrat"

El PSC carrega contra el Govern per haver generat “incertesa” amb la fi de la mascareta

El PSC ha carregat contra el Govern per haver generat “incertesa” traient la mascareta aquest dimarts a les escoles i instituts, un dia abans que a la resta de l’Estat. “Ens sorprèn que la Generalitat, al final de la pandèmia, hagi volgut anar sola i no conjuntament”, ha dit Romero, “decebuda” amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per aquesta decisió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut