Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El PPC no surt de la bombolla: Veu el pacte pel català com un “subterfugi”

|

- Publicitat -

El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha assegurat que el pacte que estan intentant tancar a contrarellotge PSC, ERC, Junts i comuns pel català a l’escola és “un subterfugi” que només busca “escapar” del compliment de la sentència. En una conferència al Fórum Europa Tribuna Catalunya ha criticat que els partits implicats treballin en un text que parla de “llengües d’aprenentatge” i ha assegurat que és “un concepte inventat”. “És molt típic del PSC, no volen anar a la presó ni fer un incompliment flagrant i busquen subterfugis”, ha criticat. D’altra banda, també s’ha referit al trencament de les converses entre Catalunya i l’Aragó per la candidatura als Jocs d’Hivern i n’ha responsabilitzat únicament la part catalana.

“L’Aragó des del primer moment no han posat cap tipus d’entrebanc i han liderat i volgut cooperar d’igual a igual, i aquí no ha esta així”, ha carregat. Segons Fernández s’ha presentat una proposta per “humiliar” la part aragonesa i ha assegurat que el Govern de la Generalitat “no té voluntat real de fer els Jocs”, sinó que s’ha “desprestigiat” la idea.

Publicitat

El PPC pren el relleu

El líder dels populars s’ha mostrat crític amb el paper de Cs, de qui ha dit que els espanyols es van sentir “decebuts” del seu paper després del 2017, quan van ser primera força al Parlament. Ara, segons Fernández, “toca el relleu al PPC”, i confia que els populars puguin ser “catalitzadors” del moviment polític que en el seu moment va votar a Cs.

Fernández ha remarcat que el líder del PP espanyol, Alberto Núñez Feijóo, té el repte de “salvar l’Espanya constitucional”. “Això ho ha de fer el PP exclusivament, que és un partit netament autonomista, europeista i constitucionalista. És vital per a l’estat de dret que ho fem les forces polítiques europeistes i netament constitucionalistes, perquè si ho fan altres serà retroalimentar el problema i aprofundir en la falta de convivència”, ha dit en al·lusió a Vox.

Et pot interessar  El català busca la seva “oportunitat” al Mobile World Congress per endinsar-se en un món tecnològic dominat per l’anglès

Desprestigi de la monarquia

Segons el líder dels populars el procés independentista “segueix viu” i ara està seguint una “estratègia d’erosió constant de les grans institucions de l’Estat”, amb la corona com a “objectiu fonamental”. Com ha detallat, s’està intentant “desprestigiar” la monarquia, les forces de seguretat i la justícia. Aquests moviments, segons ha apuntat, també compten amb el suport explícit d’Unides Podem i els comuns. A més, ha criticat que el PSOE i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “flirtegen amb el deteriorament de les institucions per ser un dia més a la Moncloa”.

Sobre les eleccions municipals, Fernández no ha volgut donar detalls sobre qui serà el candidat a Barcelona, després que el passat número 1, Josep Bou, hagi estat molt discutit. De totes maneres, sí que ha aclarit que els anunciaran a la tardor.

Entre els assistents a l’acte, a l’Hotel Palace de Barcelona, hi havia l’actual diputada del PP al Congrés i exportaveu del partit, Cayetana Álvarez de Toledo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut