Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El Parlament sol·licita “la prevalença i prioritat aplicativa” dels acords i convenis col·lectius autonòmics

|

- Publicitat -

El Parlament demana “la prevalença i prioritat aplicativa” dels acords i convenis col•lectius autonòmics. Aquest va ser un punt que ERC i JxCat van posar sobre la taula quan van votar contra la darrera reforma laboral del govern espanyol. Es tracta d’una moció presentada per ERC amb el suport de la CUP i l’abstenció de JxCat. PSC, Cs, PPC i Vox han votat en contra. Durant el debat de la moció, PSC, ECP i Cs han aprofitat per retreure a ERC i Junts el seu rebuig a la reforma laboral espanyola. El Parlament també ha emplaçat l’executiu a augmentar els recursos per a les inspeccions laborals en la lluita contra els abusos i els fraus.

Publicitat

Alhora, la cambra ha rebutjat recuperar els salaris de tramitació, que és la quantitat que un treballador hauria de percebre pel temps que no treballa perquè està esperant una sentència satisfactòria contra una empresa que l’acomiada improcedentment.

La diputada del PSC Elena Díaz ha adduït que aquesta moció no representa “una competició per veure qui està més a l’esquerra”, fent referència al fet que els partits independentistes a Madrid van votar en contra de la reforma laboral espanyola i ara presenten una moció en el mateix sentit. Per la seva banda, Cs ha afegit que alguns punts de la moció requereixen de “més concreció” perquè puguin acabar de ser validats, “tot i que van pel bon camí”.

El text aprovat també insta l’executiu a recuperar “la prevalença i prioritat aplicativa” dels acords i convenis col·lectius provincials i autonòmics, També volen que s’inverteixin recursos per impulsar mesures adreçades a la paritat i equitat de gènere en el món del treball.

Per últim, el segon punt de la moció, què parla de donar suport als sectors professionals “impactats” per la crisi de la covid-19 , ha rebut l’acord majoritari de la cambra.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió