Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Parlament rebutja reprovar Cambray per l’avançament del curs escolar, com demanava Cs

|

- Publicitat -

El Parlament ha rebutjat reprovar el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, per l’avançament del curs escolar, com volia Cs. La formació liberal havia presentat una moció en què demanava condemnar Cambray per la “imposició i l’absoluta manca de diàleg” amb la comunitat educativa a l’hora de definir el nou calendari. ERC, JxCat i la CUP-NCG ho han impedit. La cambra catalana també ha rebutjat un punt de la moció de Cs que proposava aplicar “sense més dilacions” la sentència del TSJC que fixa un 25% de les classes en castellà.

El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha animat els grups a reprovar Cambray per la seva gestió del canvi del calendari escolar. “Ha estat un autèntic desori”, ha defensat Martín Blanco, que ha criticat “l’actitud unilateral” del conseller.  Vox i el PPC han donat suport als arguments del partit liberal.

Publicitat

La diputada d’ERC Mònica Palacín ha criticat la totalitat de la moció presentada per Cs. “Busquen carregar-se els consensos”, ha defensat Palacín. Així mateix, ha defensat Cambray. “Treballa per un model educatiu català, republicà i que vetlla per un sistema educatiu inclusiu”, ha subratllat la diputada d’ERC. En la mateixa línia, la diputada de JxCat Anna Erra ha lloat la tasca del conseller Cambray al capdavant del departament i ha reivindicat el model d’immersió lingüística.

Des de la CUP, el diputat Carles Riera ha criticat que Cambray hagi “imposat” un calendari “sense diàleg” amb la comunitat educativa i li ha demanat “diàleg”. Ara bé, ha defensat el vot en contra de la moció de Cs perquè aposta per un model “antagònic” al que volen els anticapitalistes. “No col·laborem amb Cs, PP i Vox perquè defensem models contraris”, ha opinat Riera.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat

Per la seva banda, el PSC-Units ha defensat l’abstenció perquè considera que cal donar una “oportunitat” al conseller per “reprendre el diàleg”. Ara bé, la diputada Esther Niubó ha avisat que si Cambray “torna a decebre” els socialistes també proposaran una reprovació.

Des d’En Comú Podem, el diputat Jordi Jordan ha lamentat que el nou calendari escolar es comuniqués als centres “via carta”. “El conseller ha tornat a actuar d’esquena a la comunitat educativa”, ha dit Jordan. Per aquest motiu ha demanat un “canvi d’actitud” a Cambray, a qui també ha sol·licitat que apliqui canvis “a partir del consens”.

Finalment, la totalitat de la votació ha quedat rebutjada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut