Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Parlament ha aprovat una moció qualificant de “nefasta” la gestió de la pandèmia a les residències

|

- Publicitat -

El ple del Parlament ha aprovat una moció que afirma que la gestió que va fer el Govern de la pandèmia a les residències va ser “nefasta”, amb el suport de tots els grups menys els dos que formen part de l’executiu, ERC i Junts. El text de la moció, proposat per Ciutadans, també apunta que cal “depurar responsabilitats penalment i civilment si escau per totes els conductes que per acció, omissió o manca de diligència inexcusable hagin provocat la mort de persones ancianes o hagin incrementat innecessàriament el seu patiment”.

El ple també ha aprovat fer una auditoria de tots els contractes existents entre el Govern i les entitats de titularitat privada proveïdores de serveis per a la vellesa en el termini de sis mesos i presentar-ne les conclusions al Parlament en tres mesos com a màxim després del seu acabament. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots de tots els grups menys ERC i Junts. També es demana al Govern un programa d’inspecció dels serveis per a la vellesa en sis mesos.

Publicitat

Entre els punts aprovats hi ha el que insta el Govern a comprometre’s a resoldre les sol·licituds de reconeixement de la situació de dependència en un termini de temps breu no superior a dos mesos i a oferir compensacions als ciutadans que hagin patit una demora injustificada en la resolució del seu expedient, amb efecte retroactiu. ta

Durant el debat de la moció, la diputada de Cs Anna Grau ha denunciat la gestió “nefasta” del Govern i ha assegurat que el coronavirus “ha agafat Catalunya i un model sanitari caducat i corromput amb els pixats al ventre”. Per la seva banda, la diputada socialista Mònica Ríos ha afegit que les mancances a les residències són el resultat “d’una política de 10 anys de retallades”.

Pel que fa als partits que formen part del Govern, tant ERC com Junts han remarcat que des de l’anterior Govern ja es va demanar disculpes i es va fer autocrítica per la gestió a residències i han retret a Cs que critiqui els resultats de la gestió a Catalunya però no els de les comunitats on eren a govern, com Andalusia i Madrid.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut