Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Parlament finalitza aquest dijous el termini de 10 dies sense cap candidat a la investidura

|

- Publicitat -

El Parlament finalitza aquest dijous el termini de 10 dies hàbils que estableix la llei perquè el president de la Cambra Catalana, Roger Torrent, consulti als grups si hi ha algun candidat amb possibilitat de ser investit per substituir el president inhabilitat Quim Torra.

Després de la inhabilitació, el dijous 1 d’octubre va començar a córrer aquest termini de 10 dies que finalitza aquest dijous 15, i durant aquests dies Torrent ha realitzat la ronda de consultes amb els grups.

Publicitat

Fonts de la Presidència del Parlament han explicat que, una vegada s’esgoti el termini, Torrent compareixerà davant els mitjans per donar a conèixer el resultat d’aquesta ronda de consultes.

De fet, aquest dimarts, en una entrevista d’Onda Cero, Torrent ja va constatar que cap grup li ha plantejat un candidat, per la qual cosa no hi haurà debat a la investidura i s’entrarà en el termini de dos mesos que estableix la llei abans de la convocatòria automàtica de les eleccions.

Perquè comenci a córrer aquest rellotge dels dos mesos, primer Torrent haurà de fer un acte equivalent a una investidura fallida, que previsiblement serà publicar al Bopc una resolució informant que no hi ha cap candidat a la Presidència de la Generalitat.

El president del Parlament no està obligat a fer aquesta publicació immediatament el divendres després de finalitzar el termini dels 10 dies, sinó que té uns dies de marge i previsiblement ho farà el 21 d’octubre perquè les eleccions coincideixen amb el diumenge 14 de febrer, data que ell mateix va fixar.

Així, el termini de dos mesos per intentar investir un president, que probablement s’esgotarà, començaria el 22 d’octubre i acabaria el 22 de desembre, que seria el dia en el qual el Parlament quedaria dissolt, les eleccions automàticament convocades i se celebrarien 54 dies després, el 14 de febrer, tal com estableix la Loreg.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut