Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Parlament a favor de “congelar les relacions institucionals” amb Sánchez

|

- Publicitat -

El Parlament ha aprovat aquest dijous “congelar totes les relacions institucionals” amb l’executiu espanyol i que el Govern mantingui aquesta estratègia davant l’escàndol del ‘Catalangate’. A l’espera que el president espanyol Pedro Sánchez concreti una data per al cara a cara amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el ple ha donat llum verda al punt d’una moció de Junts que avala aturar les relacions amb Madrid. A part dels socis de Govern, també hi ha donat suport la CUP. En canvi, PSC-Units, Cs, CatECP i PPC ho han fet en contra.

La cambra també ha demanat la creació d’un “servei d’atenció a les víctimes d’espionatge digital il·legal”, a part de l’assessorament jurídic i l’acompanyament que ja va prometre la Generalitat. Els comuns han donat suport a aquesta petició, però s’han abstingut en la votació d’un altre punt que demana al Govern “col·laborar amb les institucions europees facilitant tota la informació que disposi sobre el ‘Catalangate’ per efectuar les investigacions que es duguin a terme”. Aquest punt ha tirat endavant amb els vots d’ERC, Junts i la CUP.

Publicitat

La moció aprovada aquest dijous reitera que el Govern ha de reclamar “totes les explicacions” a Sánchez sobre l’espionatge i “exigir la constitució d’una comissió d’investigació a les Corts espanyoles per esclarir tot el que ha succeït i que s’assumeixin responsabilitats polítiques”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut