Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El líder dels estudiants de Hong Kong reclama a la UE que imposi sancions a la Xina per la nova llei de seguretat

|

- Publicitat -

Un dels líders del moviment estudiantil prodemocràcia de Hong Kong, Joshua Wong, ha reclamat a la Unió Europea que amenaci la Xina amb imposar sancions per la nova llei de seguretat nacional. La intenció del règim xinès d’aprovar una llei que permetrà detenir i sancionar qualsevol acte de “traïció, secessió, sedició i subversió” ha reactivat aquest cap de setmana les protestes del moviment prodemocràcia a Hong Kong. “Faig una crida als líders europeus perquè expressin la seva oposició a la nova llei”, ha dit en declaracions a l’ACN. Wong ha alertat que la llei suposa “un retrocés democràtic” que també tindrà conseqüències per als negocis europeus establerts en aquest centre financer.

En aquest sentit, Wong ha demanat a la UE que utilitzi la seva influència econòmica sobre la Xina per “incloure els drets humans en els seus acords comercials amb la Xina”. “La UE té influència econòmica com per exercir un paper més actiu instant la Xina a millorar els drets humans, respectar l’autonomia de Hong Kong i aturar la nova legislació de seguretat que matarà el futur del moviment democràtic de la ciutat”, ha assegurat.

Publicitat

D’altra banda, Wong ha animat a les companyies que operen a Hong Kong a denunciar la nova llei. “Mantenir l’autonomia de Hong Kong és l’única manera de mantenir el seu interès empresarial”, ha avisat.

La reacció de la UE
L’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, va emetre un comunicat el passat dissabte defensant que s’hauria de mantenir un “debat democràtic” i “respectar els drets i llibertats de Hong Kong” abans d’adoptar la nova llei de seguretat. “La Unió Europea té un fort interès en la continuïtat de l’estabilitat i la prosperitat de Hong Kong sota el principi ‘un país, dos sistemes'”, va afirmar Borrell.

Et pot interessar  Justícia confirma que no hi ha bloquejos a les presons i que es podrà fer vida ordinària si no hi ha canvis
Publicitat

Opinió

Minut a Minut