Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

El Govern veu en el Covid-19 una oportunitat per “sensibilitzar” sobre les pandèmies

El Conseller d’Acció Exterior fa una crida a fer un exercici de pedagogia

Avatar
Agències 06/04/2020
El nou conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, mirant una pantalla d'ordinador (Horitzontal).

El Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha assegurat que la crisi del coronavirus és “una oportunitat per sensibilitzar a la població” sobre les pandèmies a nivell internacional i les condicions d’altres països per afrontar-les.

En una reunió telemàtica aquest dilluns amb una vintena d’organitzacions de l’àmbit de l’acció humanitària per abordar la situació generada pel Covid-19, ha volgut reconèixer la importància de la cooperació en un context de crisi sanitària i ha cridat a fer un exercici de pedagogia, segons un comunicat de la Conselleria.

Per a Solé, “la crisi del coronavirus és una oportunitat per sensibilitzar a la població sobre el fet que pandèmies com la que vivim avui la sofreixen contínuament molts territoris del món”.

El conseller ha contrastat la situació generada pel coronavirus a Catalunya amb altres punts del planeta que l’estan vivint en condicions diferents: “Si a Catalunya s’estan posant sobre la taula manques de recursos, com estan aquelles zones que avui dia sofreixen aquesta pandèmia i no poden plantejar aquesta falta de recursos perquè no els han tingut fins ara?”.

Finalment, ha apel·lat al sector de la cooperació perquè una vegada superada la crisi sanitària s’implementin polítiques “que passin per un enteniment molt més global, perquè ha quedat clara la falta d’interconnexió entre territoris”.