Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Govern veu en el Covid-19 una oportunitat per “sensibilitzar” sobre les pandèmies

|

- Publicitat -

El Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha assegurat que la crisi del coronavirus és “una oportunitat per sensibilitzar a la població” sobre les pandèmies a nivell internacional i les condicions d’altres països per afrontar-les.

En una reunió telemàtica aquest dilluns amb una vintena d’organitzacions de l’àmbit de l’acció humanitària per abordar la situació generada pel Covid-19, ha volgut reconèixer la importància de la cooperació en un context de crisi sanitària i ha cridat a fer un exercici de pedagogia, segons un comunicat de la Conselleria.

Publicitat

Per a Solé, “la crisi del coronavirus és una oportunitat per sensibilitzar a la població sobre el fet que pandèmies com la que vivim avui la sofreixen contínuament molts territoris del món”.

El conseller ha contrastat la situació generada pel coronavirus a Catalunya amb altres punts del planeta que l’estan vivint en condicions diferents: “Si a Catalunya s’estan posant sobre la taula manques de recursos, com estan aquelles zones que avui dia sofreixen aquesta pandèmia i no poden plantejar aquesta falta de recursos perquè no els han tingut fins ara?”.

Finalment, ha apel·lat al sector de la cooperació perquè una vegada superada la crisi sanitària s’implementin polítiques “que passin per un enteniment molt més global, perquè ha quedat clara la falta d’interconnexió entre territoris”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut