Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern fa públic l’estat de les mesures contra la corrupció

|

- Publicitat -

El Govern ha acabat de desplegar l’Estratègia de lluita contra la corrupció i l’enfortiment de la integritat pública després de dos anys d’iniciar-ne la implementació, amb l’objectiu de millorar la qualitat democràtica a Catalunya. L’últim informe de seguiment i avaluació recull que un 90% de les actuacions previstes s’han iniciat o completat. Segons el Govern, l’estratègia ha augmentat la protecció de les persones alertadores de corrupció amb la creació de la Bústia Ètica de la Generalitat. També s’han desplegat accions per prevenir el frau fiscal i s’ha millorat la gestió de les relacions entre l’administració i grups d’interès.

El Govern destaca que s’ha aprovat el Codi ètic del servei públic de Catalunya i s’ha incorporat una formació bàsica obligatòria en ètica i integritat per a alts càrrecs i personal directiu de l’administració de la Generalitat i de les entitats del seu sector públic, entre altres actuacions que s’han fet per a la integritat de l’administració. La secretària de Govern Obert, Mercè Crosas, recalaca que s'”ha situat en l’agenda política la lluita contra la corrupció”.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut