Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El govern espanyol demana l’expulsió al Marroc d’un dels tres terroristes dels atemptats del 17-A

L'advocat d'alguns dels mossos afectats s'oposa a l'expulsió perquè això impediria l'execució de la futura sentència del Suprem

|

- Publicitat -

El Ministeri de l’Interior ha demanat a l’Audiència Nacional l’autorització per expulsar d’Espanya un dels tres condemnats pels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017. L’advocat d’alguns dels mossos d’esquadra afectats s’ha oposat a l’expulsió perquè això impediria l’execució de la futura sentència del Suprem.

Es tracta de Said Ben Iazza, marroquí condemnat a vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista, que està en llibertat provisional des del setembre del 2021. En un escrit avançat per ‘El País’ i ‘El Món’, i al qual ha tingut accés l’ACN, la Comissaria General d’Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional explica que ha obert un procediment administratiu sancionador d’expulsió a Ben Iazza arran d’una denúncia de la Prefectura d’Informació de la Guàrdia Civil per la seva presumpta participació en “activitats contràries a la seguretat nacional”.

Publicitat
Et pot interessar  La reflexió de Costa sobre les traves a la investigació del 17-A: "Opacitat és complicitat"

L’Audiència Nacional va condemnar el jove, que treballava en una carnisseria de Vinaròs, per haver deixat una furgoneta i la seva documentació als terroristes de Ripoll mentre preparaven els explosius en un xalet d’Alcanar. Ben Iazza està en llibertat provisional, ja que havia complert el màxim de presó preventiva, quatre anys, la meitat de la seva pena, i la sentència encara no és ferma perquè està pendent del Tribunal Suprem.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut