Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

El Departament de Salut crearà un front comú “amb tots els actors sanitaris” per revertir “l’infrafinançament” de l’Estat

|

- Publicitat -

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat des del ple del Parlament que preveu tancar la setmana que ve la paga de compensació per al sobreesforç dels professionals sanitaris durant la pandèmia de la covid-19. En resposta a diferents preguntes dels grups parlamentaris sobre la situació del sistema sanitari, Vergés ha concretat que el Govern ha fet un pla per donar suport a l’atenció primària que preveu una inversió inicial de 4,5 MEUR i la contractació de 436 nous professionals especialistes en medicina familiar i comunitària i d’infermeria. Així mateix, la consellera ha anunciat que impulsarà una aliança amb tots els actors sanitaris per fer un front comú i revertir “l’infrafinançament” de l’Estat en sanitat.

Publicitat

En aquest sentit, el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha celebrat el “bon apunt de full de ruta” que ha plantejat la consellera de Salut. A més, reclama que “per construir aquest gran consens cal reivindicar a l’Estat revertir la insuficiència de recursos”, amb els professionals sanitaris com a líders de la transformació. Padrós ja va advertir que si no es fa cas dels reclams dels sanitaris per reconstruir el sector, hi hauria una “revolució de les bates blanques”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió