Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

El Departament de Salut crearà un front comú “amb tots els actors sanitaris” per revertir “l’infrafinançament” de l’Estat

El president del Col·legi de Metges ha celebrat la decisió de Salut: “Cal reivindicar a l’Estat revertir la insuficiència de recursos”

Redacció
Redacció 03/06/2020
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, amb el cap del Servei de Malalties Infeccioses de Vall d'Hebron, el doctor Benito Almirante, durant la seva visita al centre. 31 de juliol de 2019 (HORITZONTAL)

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat des del ple del Parlament que preveu tancar la setmana que ve la paga de compensació per al sobreesforç dels professionals sanitaris durant la pandèmia de la covid-19. En resposta a diferents preguntes dels grups parlamentaris sobre la situació del sistema sanitari, Vergés ha concretat que el Govern ha fet un pla per donar suport a l’atenció primària que preveu una inversió inicial de 4,5 MEUR i la contractació de 436 nous professionals especialistes en medicina familiar i comunitària i d’infermeria. Així mateix, la consellera ha anunciat que impulsarà una aliança amb tots els actors sanitaris per fer un front comú i revertir “l’infrafinançament” de l’Estat en sanitat.

En aquest sentit, el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha celebrat el “bon apunt de full de ruta” que ha plantejat la consellera de Salut. A més, reclama que “per construir aquest gran consens cal reivindicar a l’Estat revertir la insuficiència de recursos”, amb els professionals sanitaris com a líders de la transformació. Padrós ja va advertir que si no es fa cas dels reclams dels sanitaris per reconstruir el sector, hi hauria una “revolució de les bates blanques”.

Relacionats