Dilluns, 19 d'octubre de 2020 - Edició 816
La República

Repassada de Jaume Padrós als polítics espanyols: “La sanitat és menystinguda per un debat polític lamentable”

El president del Col·legi de Metges adverteix que si no s’atenen les propostes de reconstrucció del sector sanitari, hi haurà una “rebel·lió de bates blanques”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 31/05/2020
Primer pla de Jaume Padrós del Col·legi de Metges de Barcelona, el 30 de novembre de 2018 (horitzontal).

El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha advertit els polítics que gestionen la pandèmia, i als que prefereixen atiar el foc a Espanya que prendre decisions, que “no és descartable que plantegem una mobilització general de tots els professionals”, és a dir, “una rebel·lió de bates blanques”.

En un missatge a Twitter, Padrós es mostra preocupat pel “relaxament polític que intenta fer-nos creure que els problemes de la sanitat ja s’han acabat”, i recorda que encara hi ha molta tensió al sistema sanitari: “Hi ha professionals exhausts, molts amb afectació psicoemocional, i el malestar és generalitzat”.

És per això, que el president del Col·legi de Metges ha anunciat que la professió mèdica catalana “farà públic un document de propostes per la reconstrucció del sistema sanitari”, però adverteix de fer mobilitzacions en el cas que no s’atenguin els punts que demanen.

Finalment, Padrós compara la lamentable situació política a Espanya pel que fa a la recuperació després del coronavirus amb la de França, on “es va anunciar fa més d’un mes, compensacions econòmiques pels professionals”. En canvi, lamenta que a Espanya, “la sanitat és menystinguda per un debat polític lamentable”.

Relacionats