Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El 35% dels espanyols acceptaria concessions territorials a favor de Rússia amb l’objectiu de posar fi a la guerra

|

- Publicitat -

Un 35% dels espanyols acceptaria concessions territorials a favor de Rússia si això suposés la fi de la guerra d’Ucraïna, segons una enquesta publicada per’think-tank’ European Council on Foreign Relations (ECFR).

S’ha entrevistat un total de 8.000 persones d’onze països europeus diferents.

Publicitat

L’enquesta evidencia com la gran majoria dels espanyols assenyalen Rússia com el principal culpable del conflicte i, en aquesta línia, consideren necessari establir diferents sancions des de la UE cap al país invasor. Molts d’ells manifesten que aquesta seria la via més ràpida per acabar amb la guerra.

L’altre 15% restant considera que l’única fórmula per assolir la pau passa per una derrota de Rússia i, per tant, es mostren favorables a continuar pressionant el règim de Putin.

La principal preocupació és l’ús d’armes nuclears,

El possible ús d’armes nuclears és la principal preocupació. De fet, en concret, un 67% dels enquestats assenyala aquesta opció, seguida de l’increment dels preus energètic i el consegüent increment del cost de vida (67%) i el temor de perdre la feina arran de la desacceleració econòmica (40%).

A l’altre extrem apareix l’acollida de refugiats procedents d’Ucraïna, una qüestió que un 14% dels espanyols consideren la seva major preocupació. En relació amb aquesta dada, un 83% dels enquestats dona suport a l’acollida, mentre que tan sols un 12% la rebutja.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut