Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Demanen citar Bárbara Rey pels diners públics rebuts a canvi de no escampar detalls de l’emèrit

|

- Publicitat -

La Mesa del Senado ha donat llum verda aquest dijous a la petició del diputat de Compromís Carles Mulet. Així doncs, l’actriu Maria García García, amb el nom artístic de Bárbara Rey, és més a prop de comparèixer davant la Comissió d’Interior per explicar els suposats cobraments de diners públics per no revelar detalls de la seva relació amb Juan Carlos I.

La decisió queda ara en mans de la Comissió d’Interior, que està presidida per la senadora socialista María Jesús Castro Mateos i formada per tres senadors del PSOE i dos del PP. La Mesa de la Comissió ha de posar ara dia i hora a la compareixença, però fonts parlamentàries recorden que altres compareixences han quedat sense concreció, i també que Bárbara Rey no té obligació de comparèixer.

Publicitat

Mulet havia demanat la compareixença, perquè l’actriu aclareixi “les informacions que apunten que va rebre diners públics de fons reservats” per no explicar la naturalesa de la relació que va mantenir amb l’aleshores rei i cap de l’Estat. El senador vol que l’actriu “expliqui la veritat” de les informacions sobre el cobrament de diners per part del CESID i altres suborns com la contractació per part del Canal 9, l’antiga televisió valenciana.

Tradicionalment, les peticions sobre el monarca han topat amb el veto de les meses del Congreso i el Senado, però en aquesta ocasió el senador Mulet ha salvat el primer filtre apuntant que la investigació versa sobre un ús incorrecte de fons públics, i no sobre el rei emèrit.

Cal recordar que els papers de Villarejo apuntaven que Aznar va comprar el silenci de Bárbara Rey per protegir Juan Carlos I mitjançant diners de diverses empreses de l’Ibex.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut