Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

La CUP defensa la tramitació de la ILP per declarar la independència perquè “s’ha de poder debatre absolutament de tot”

Els anticapitalistes hi han donat "suport explícit" perquè s'emmarca "en la defensa dels drets fonamentals" i "per respecte a la gent organitzada d'aquest país"

|

- Publicitat -

La CUP ha defensat la tramitació de la iniciativa legislativa popular (ILP) per declarar la independència perquè “en qualsevol parlament s’ha de poder debatre absolutament de tot“. Així ho ha assegurat aquest dimarts la diputada Laia Estrada, que ha dit no estar “sorpresa” per l’anunci d’accions judicials per part de Cs. Els anticapitalistes hi han donat “suport explícit” perquè s’emmarca “en la defensa dels drets fonamentals” i “per respecte a la gent organitzada d’aquest país”. D’altra banda, Estrada ha afirmat que el ple monogràfic sobre sequera d’aquesta setmana “ha de fer una reflexió sobre el model econòmic”. En aquest sentit, ha denunciat que el Govern aposti per les dessaladores i no toqui el “creixement il·limitat del turisme”.

En roda de premsa des del Parlament, Laia Estrada ha defensat que el ple ha de servir “per rebutjar de forma clara el negacionisme climàtic que promouen el PSC i Junts” i per “enterrar” projectes com el Hard Rock, el Quart Cinturó o la B-40. En aquesta línia, els anticapitalistes plantejaran una “moratòria d’infraestructures” per “deixar enrere aquest model de país que ens està portant al col·lapse”.

Publicitat

Justament sobre la gestió de la sequera, la diputada ha lamentat que el Govern “planteja convertir en estructurals mesures transitòries com les dessaladores”, amb el seu “impacte i consum energètic”, mentre “s’imposa el creixement il·limitat del turisme”.

També en aquest ple, la CUP sotmetrà a votació de la cambra una moció al voltant de les reivindicacions de la pagesia. L’ha presentada la diputada Laure Vega i vol “anar a l’arrel” del malestar amb la creació d’una distribuïdora pública “perquè l’afany d’uns pocs no ofegui la gran majoria”. Així, ha considerat Vega, s’incrementarien els diners que perceben agricultors i ramaders sense afectar els consumidors.

Et pot interessar  Un centenar de tractors tallen la C-66 a la Pera per protestar contra la gestió de la sequera

Pressupostos

Pel que fa a la negociació de pressupostos, Laia Estrada ha lamentat la “sintonia” entre ERC, el PSC i els comuns per aprovar els nous comptes, i que “tot sembla indicar que estem davant d’un nou intercanvi de cromos i cadires”. Ho ha considerat “decebedor”, tot i que ha confirmat que aquesta mateixa setmana es tornaran a reunir amb l’executiu. “Ens hi asseurem perquè volem aprofitar el temps de descompte per donar resposta a les necessitats dels catalans”, ha defensat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut