Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Cs portarà la Mesa al TSJC i al TC per admetre a tràmit la ILP sobre la independència si abans no actua Fiscalia

Aprofita per criticar els socialistes subratllant que "gràcies a la gestió del PSOE, s'ha despenalitzat la sedició i la malversació"

|

- Publicitat -

Ciutadans ja ha advertit que si la Fiscalia no actua d’ofici, denunciarà les tres persones de la Mesa del Parlament (la presidenta Anna Erra i els secretaris Carles Riera i Aurora Madaula) al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i al Tribunal Constitucional per haver votat favorablement admetre a tràmit una ILP perquè el Parlament declari la independència. Ho ha anunciat el president del grup de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha aprofitat per assenyalar que l’amnistia “no ha servit per a res”. “La convivència torna a ser atacada avui”, ha afirmat. “No ha servit per posar dins el marc constitucional el separatisme com ha repetit el govern d’Espanya”, ha afegit carregant contra Sánchez.

La Iniciativa Legislativa Popular ha estat impulsada per Solidaritat Catalana i Junts ha votat a favor de la tramitació perquè consideren que al Parlament s’hi ha de poder parlar de tot, tot i que un informe del lletrat de la cambra ho ha desaconsellat. Carrizosa ha considerat que és un “nou capítol negre” i ha lamentat que la formació de Puigdemont “continuï reptant la democràcia espanyola”. Tot i això, ja ha avançat que el TC els “donarà la raó” perquè és el que ha passat en les darreres ocasions, ha comentat.

Publicitat

Carrizosa ha criticat els socialistes subratllant que “gràcies a la gestió del PSOE, s’ha despenalitzat la sedició i la malversació”. També ha argumentat que els indults han servit “per tramitar lleis flagrantment il·legals”. “L’aplicació de la llei estava parant el separatisme, la demolició de les barreres del dret estan propiciant que tinguin sensació d’impunitat”, ha finalitzat el diputat.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut