Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Cs posa més llenya al foc: El Parlament demana un informe a l’oficina de Puigdemont sobre els “contactes” amb Rússia

|

- Publicitat -

Ciutadans ha reclamat informació sobre els contactes del moviment independentista amb Rússia. Concretament, han registrat una proposta de resolució al Parlament per reclamar un informe a l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, de la qual en reclamen la suspensió del finançament “fins a la comprovació” d’aquests fets. D’altra banda, han registrat quatre peticions de compareixença al Parlament. Una, perquè la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, doni explicacions sobre les “gestions” de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Moscou i l’Oficina de Turisme de l’Agència Catalana de Turisme a Moscou els últims cinc anys. També reclamen la compareixença de Josep Lluís Alay, responsable de l’oficina de Puigdemont.

En el cas d’Alay, demanen explicacions “sobre les informacions aparegudes en premsa sobre els viatges a Rússia per intentar aconseguir el suport del govern de Rússia al moviment independentista”.

Publicitat

Les altres dues peticions de compareixença, que s’haurien de substanciar a la Comissió d’Acció Exterior, són per Elena Palaguina, directora de l’Oficina Exterior de Catalunya a Moscou, i Mikhail Sidorov, de l’Oficina de Turisme a Moscou. Els demanen explicacions de les gestions durant els últims cinc anys.

La proposta de resolució registrada pel grup de Carlos Carrizosa vol que el Parlament dicti que és “imprescindible” que l’oficina de Puigdemont presenti a la cambra en un mes els contactes mantinguts amb el Kremlin i l’entorn de Vladimir Putin. I insta al Departament de Presidència a “suspendre” el finançament de l’oficina fins que no es disposi d’aquest informe.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut