Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Com serà la mobilització independentista contra la cimera de Sánchez i Macron?

|

- Publicitat -

Ha arribat el dia: aquest dijous, 19 de gener, té lloc a Barcelona, concretament al MNAC, la cimera francoespanyola amb el president de l’estat espanyol, Pedro Sánchez, i el de l’estat francès, Emmanuel Macron. La seva reunió a Barcelona, entesa com una provocació per part de Sánchez, que amb ella vol demostrar que el procés independentista ha acabat, ha aconseguit mobilitzar l’independentisme de nou, que sota el lema “Aquí no s’ha acabat res! Independència. Països Catalans. Prou repressió!”, es manifestarà contra la cimera i contra la presència dels dos líders d’estats catalanòfobs a Barcelona.

Les entitats ANC, Òmnium Cultural i el Consell de la República van convocar una concentració de protesta unitària, que tindrà lloc a les 9 del matí a l’esplanada de les columnes de Puig i Cadafalch, just davant el museu. És a aquesta hora que també es farà la fotografia oficial amb Sánchez, Macron i Aragonès, que únicament participarà en la benvinguda de l’acte, i no pas a cap de les reunions. Tot seguit, després d’atendre els mitjans de comunicació, les entitats convocants llegiran un manifest unitari contra la cimera. Finalment, a les 11:30 hores del matí començarà una manifestació fins al consolat francès, organitzada de forma independent a la concentració de l’ANC, Òmnium i el CdR.

Publicitat

Els Mossos d’Esquadra, així com la policia espanyola, han organitzat un macrodispositiu policial amb diferents unitats del cos per tal de “garantir la seguretat i el lliure dret a la manifestació”, segons va explicar fa pocs dies la portaveu de la policia catalana, Montserrat Escudé. Les protestes, des del punt de vista dels Mossos, es preveuen reivindicatives però pacífiques.

Et pot interessar  VIDEO | Òmnium encartella les capitals del país amb el lema 'Protestar no és terrorisme' a l'inici de la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut