Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Els Mossos preparen un macrodispostiu per la cimera francoespanyola

La portaveu dels Mossos assegura que l’objectiu del macrodispositiu és garantir la seguretat i el lliure dret a la manifestació, la qual esperen que sigui “reivindicativa” però “pacífica”

Redacció 17/01/2023
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra estan preparant un macrodispositiu policial amb motiu de la cimera francoespanyola que el pròxim 19 de gener se celebrarà a Barcelona, concretament al MNAC, i que reunirà el president de l’estat espanyol, Pedro Sánchez, i el president de França, Emmanuel Macron. La cimera, que és una clara provocació de Sánchez al moviment independentista, es trobarà amb una protesta unitària convocada per l’ANC, Òmnium Cultural i el Consell de la República, i a la qual s’han adherit més d’una trentena d’entitats independentistes.

Segons ha explicat la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, a Catalunya Ràdio, l’objectiu del macrodispositiu és el de garantir la seguretat de l’esdeveniment i el lliure exercici del dret a manifestació. Respecte a la manifestació i als diferents actes convocats amb motiu de la cimera, Escudé ha recordat que es tracta d’una cimera amb dos caps d’estat i en un moment d’alerta terrorista 4, motiu pel qual en el macrodispositiu participaran diversos serveis dels Mossos. Amb tot, però, la portaveu assegura que tenen la previsió que els actes siguin reivindicatius, però amb un to pacífic.

El macrodispositiu dels Mossos implicarà restriccions al trànsit, i comptarà amb la participació dels serveis de subsòl, la unitat canina, la de mobilitat, la de seguretat ciutadana o els drons. A més, la policia catalana es coordina amb la resta de policies estatals, com es fa en altres cimeres d’aquestes característiques.