Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Collboni replica a Colau que doni les “lliçons justes” perquè ella “ha pactat dues vegades amb la dreta”

El candidat socialista replica a Colau que per donar lliçons primer ha de tenir “coherència”

Redacció 04/03/2023
El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, en una atenció als mitjans Data de publicació: dimecres 14 de setembre del 2022, 14:09 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha replicat aquest dissabte l’alcaldessa Ada Colau que doni les “lliçons justes” sobre possibles pactes postelectorals perquè ella “ha pactat dues vegades” amb la dreta. Així és com Collboni s’ha referit a les declaracions de Colau en una entrevista a ‘La Vanguardia’, en la qual l’alcaldessa retreia al PSC i a ERC que hagin “obert la porta” a pactar amb el candidat de Junts, Xavier Trias.

“Lliçons les justes”, ha dit Collboni a Colau, remarcant que per donar-ne ha de tenir “coherència”. El candidat socialista li ha recordat a l’alcaldessa que va ser investida per al seu segon mandat gràcies a un “acord” amb el grup de Manuel Valls, i ha assegurat que també va arribar a un acord amb Trias durant el dinar que tots dos van mantenir després que el candidat de Junts anunciés la seva candidatura. Segons Collboni, el dinar va tenir com a objectiu “vetar el pas del PSC a la victòria electoral”.

D’altra banda, Collboni també s’ha referit a la manifestació prevista a Barcelona en contra dels projectes del Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport i el Quart Cinturó, defensant, com no podia ser d’altra manera, la posició del PSC amb les grans infraestructures. El candidat socialista ha interpel·lat a la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, sobre les superilles de l’Eixample, criticant que la implementació d’aquests 22 eixos en aquest districte tindran un cost de 1.100 milions d’euros, mentre que acabar la línia 9 del metro en costa 1.000. “Es tracta de decidir”, ha dit Collboni, tot remarcant que fer aquesta inversió a l’Eixample deixa “sense inversions” la resta de la ciutat.