Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Convocada una manifestació dissabte a Barcelona per exigir l’aturada de megaprojectes com el Hard Rock i el Quart Cinturó

La protesta començarà a plaça Catalunya i arribarà fins a Sant Jaume

Redacció 28/02/2023
El cartell de la manifestació convocada per Aturem Hard Rock, Zeroport i la Campanya Contra el Quart Cinturó, i a la qual s'han adherit altres col·lectius, el 4 de març a Barcelona Data de publicació: dimarts 28 de febrer del 2023, 13:27 Localització: Barcelona Autor: Maria Aladern

Entitats ecologistes i socials han fet una crida aquest dimarts a participar dissabte en la manifestació per exigir l’aturada de “megraprojectes urbanístics” com el Hard Rock, el Quart Cinturó, l’ampliació de l’Aeroport del Prat i la ciutat del motor al Circuit de Catalunya. Els impulsors de la protesta són les plataformes Aturem Hard Rock, Campanya Contra el 4t Cinturó i Zeroport, i s’hi han adherit més de 90 col·lectius.

La concentració, que porta per lema ‘Defensem la terra, construïm el futur’, té com objectiu aturar l'”aberració” mediambiental i social que, segons la portaveu de Zeroport, Elena Idoate, “ha provocat l’acord de pressupostos entre el Govern de la Generalitat i el PSC”.

En una roda de premsa davant del Palau de la  Generalitat, Idoate ha advertit que aquests “macroprojectes especulatius” impliquen una major emissió de gasos d’efecte hivernacle en un context d’emergència climàtica. La portaveu de Zeroport ha afegit que contribueixen a fer una economia “cada vegada més precària” i que provoquen “la massificació turística i dels camions”.

A més, segons Idoate, aquestes infraestructures representaran una amenaça per als ecosistemes: “És un model caduc”. Segons ella, aquestes lluites contra els macroprojectes tenen un denominador comú, que és “defensar el territori”. A la manifestació, que començarà a les sis de la tarda, s’hi han adherit entitats com Ecologistes en Acció, SOS Costa Brava, No ens Vendreu la Moto, SOS Baix Llobregat, La Xarxa per a la Sobirania Energètica i el Sindicat de Llogateres, entre d’altres.