Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Colau critica Collboni: “Com a candidat no és fiable, la seva sortida del govern és inaudita”

L’alcaldessa de Barcelona retreu a PSC i ERC que hagin “obert la porta” a pactar amb Trias

Agències 04/03/2023
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la jornada municipalista d'En Comú Podem Data de publicació: diumenge 26 de febrer del 2023, 13:53 Localització: Barcelona Autor: Jordi Bataller

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú, Ada Colau, ha criticat el candidat del PSC, Jaume Collboni, que el 23 de gener va decidir abandonar el govern municipal per centrar-se en la campanya electoral a les eleccions del 28 de maig. “És una cosa inaudita (…) Crec que això és d’una frivolitat manifesta, un gest d’irresponsabilitat que sobretot el fa molt poc creïble i fiable com a candidat a l’alcaldia”, ha etzibat Colau en una entrevista aquest dissabte al diari ‘La Vanguardia’. En paral·lel, l’alcaldessa de Barcelona ha retret a PSC i ERC que hagin “obert la porta” a pactar amb Trias i impugnin la totalitat de la seva gestió. “És poc creïble, perquè hem governat i hem votat junts (…) S’acosten eleccions”, ha assenyalat Colau.

“No trenquem ni amb la població ni amb la comunitat jueva de la ciutat”

“Trias el que fa és criticar-me i dir que desmuntaria coses que hem fet. Recuperarà les polítiques desastroses de privatitzacions d’escoles bressol, milers d’apartaments turístics, especulació immobiliària desbordada…?”, s’ha qüestionat en veu alta la candidata de BComú a la reelecció. “Trias torna a proposar les receptes del passat?”, ha insistit Colau, que també s’ha referit al trencament de relacions amb Israel i de l’agermanament amb Tel Aviv. “No hem trencat res, és una suspensió de l’agermanament, igual que vam fer amb Sant Petersburg després de la invasió d’Ucraïna i que ningú de l’oposició va criticar”, ha puntualitzat l’alcaldessa de Barcelona.

“Els agermanaments estan subscrits des de l’alcaldia, i des de l’alcaldia poden ser suspesos. El Govern d’Israel està incomplint els tractats internacionals i està actuant cada vegada més agressivament”, ha constatat Colau, que no ha aclarit si ha parlat amb l’alcalde de Tel-Aviv. “Això no va de persones, va d’institucions que fan una determinada política. No trenquem ni amb la població ni amb la comunitat jueva de la ciutat”, ha apuntat la candidata de BComú, que no ha rebutjat un peatge d’entrada a Barcelona. “No es pot descartar, però cal fer-ho amb rigor i estudiant bé les dades. S’està aplicant en moltes ciutats europees, però ho hem d’estudiar conjuntament amb totes les administracions”, ha conclòs Colau.