Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Colau aprofita la III Assamblea de Catalunya per acaparar protagonisme i carregar contra el Govern

L’alcaldessa de Barcelona menysté l’independentisme dient que “veu la llum” per començar una nova etapa

Agències 20/11/2021

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat el tret de sortida a la III Assemblea de Catalunya en Comú assegurant que la suma de forces escenificada al País Valencià és “imparable”. Colau ha defensat la feina de les confluències per imposar polítiques socials a l’Esat i a Catalunya, on ja hi veu “la llum” per obrir una nova etapa. Ha fet una crida a no perdre aquesta oportunitat i ha dit que “no hi sobra ningú”. Ha afirmat també que Catalunya “mereix un altre Govern” i ha defensat que tot allò que els deien que era impossible s’està imposant, com els indults, la lluita contra el canvi climàtic i les polítiques socials. D’altra banda, s’ha mostrat convençuda que amb el lideratge de Yolanda Díaz es derogarà la reforma laboral del PP.

Colau ha assegurat que estan “més fortes, més cohesionades, més determinades i més il·lusionades” malgrat la pandèmia. Ha assegurat que el cicle electoral que s’obre és una oportunitat “per no desaprofitar”.

En primer lloc, ha defensat la feina de Unides Podem al Gobierno, on ha assegurat que està sent decisius per impulsar polítiques “radicalment diferents” en resposta a la crisi provocada per la pandèmia. Ha mencionat especialment la tasca de la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

A Catalunya, ha destacat el lideratge de la líder dels comuns al Parlament, Jèssica Albiach, en un context “duríssim”. També en aquest àmbit ha destacat que tot allò que els deien que era impossible s’està imposant: “Ja estan aquí els indults, ja està aquí la taula de diàleg i ja veiem la llum per començar una nova etapa que Catalunya mereix i necessita”.

Per últim, ha destacat l'”orgull” municipalista i ha destacat especialment la figura de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís MIjoler, com a puntal per aturar la “bestialitat” que suposava l’ampliació de l’aeroport del Prat.

En clau més personal, ha destacat la feina feta al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona, on ha destacat que, “contra tot pronòstic”, els comuns porten sis anys governant. Colau ha defensat polítiques no només de més inversió social sinó també d’innovació social, com el dentista municipal, l’aposta per l’habitatge social i la transformació urbana.

Sumar esforços

D’altra banda, Colau ha fet una crida a sumar tots els esforços per aconseguir els canvis de polítiques. L’alcaldessa de Barcelona ha dit que els comuns venen d’una “llarga trajectòria” i de la suma de l’experiència de molta gent.

En aquest sentit, ha expressat l'”enorme orgull” d’haver participat la setmana passada en l’acte amb Yolanda Díaz i Mònica Oltra al País Valencià i veure que el que sempre han defensat els comuns es “materialitzava” en un projecte a l’Estat. Ha afegit que en aquest projecte hi ha molta feina a fer i “on ningú sobra”, fent una crida a la unitat.

Colau ha tancat la seva intervenció inicial assegurant que és moment de “consolidar, perseverar, arrelar, cohesionar i guanyar per transformar i demostrar que sí que es pot”.