Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 908
La República

Ciudadanos pagava com assessor a un membre de la Junta Electoral Central mentre decidia reclams dels taronges

Andrés Betancor va amagar les seves vinculacions amb Ciudadanos mentre exercia les seves funcions de la JEC, com ara intentar impedir que Puigdemont, Ponsatí i Comín es presentessin a les eleccions europees

Redacció
Redacció 27/02/2020
Pla americà del president de Cs, Albert Rivera; la portaveu del partit, Lorena Roldán, i la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, arribant ala Parlament el 7 d'octubre de 2019 (Horitzontal)

Ciudadanos va mantenir a sou mensual un membre de la JEC que participava en debats decisius sobre el conflicte polític català i el desenvolupament de les eleccions entre els anys 2017 i 2019. Es tracta d’Andrés Betancor, un catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra, que va ingressar a la institució que arbitra els processos electorals l’octubre de 2017 a proposta del partit taronja.

Des d’eldiario.es, han contactat amb fonts oficials de Ciudadanos que han admès que tenien a Betancor en nòmina mentre feia les seves funcions de vocal de la JEC, però es neguen a donar-ne més detalls sobre les funcions que tenia. El catedràtic només s’ha dedicat a respondre “solo tengo que decir que ni confirmo ni desmiento nada”, davant de l’entrevista que s’hi ha intentat fer.

El més greu ve donat quan Betancor va amagar les seves vinculacions amb Ciudadanos davant la JEC, a qui va mentir dient que “la finalitat de l’administració electoral és garantir la transparència i objectivitat del procés electoral i el principi d’igualtat”. I a partir de llavors va començar a posar cullerada a totes les qüestions que podien interessar Cs: va participar en les resolucions decisives com l’exclusió de la candidatura de Puigdemont a les eleccions europees del 2019, així com les de Comín i Ponsatí, al·legant que no estaven inscrits correctament al cens.

També va ser l’autor del polèmic vot particular davant l’acord de la JEC que va censurar l’entrevista que Inés Arrimadas va oferir al diari ABC durant la jornada de reflexió de les darreres eleccions catalanes, quan va intentar convèncer els companys de la JEC que no passava res per publicar una entrevista durant una jornada de reflexió.

Després que Puigdemont l’acusés davant dels tribunals de liderar una persecució política, Betancor va decidir abandonar la JEC quan va veure que venien mal dades, però fins ara no s’ha sabut que durant aquells mesos va cobrar de Ciudadanos com a assessor mentre dictava totes aquestes resolucions.

Relacionats