Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

Ciudadanos es vanagloria d’imposar una única targeta sanitària a tot l’estat

Edmundo Bal treu pit d’una mesura que ja fa anys que Ciudadanos reclamava i que ara el PSOE ha acceptat

Redacció
Redacció 25/11/2020
El portaveu adjunt del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) al Congrés, Edmundo Bal, a la porta del la cambra baixa, el 27 de juny de 2020. (Horitzontal)

Ciudadanos, el grup polític espanyol més en decadència, ha celebrat la instauració d’una targeta sanitària única a tot l’estat. En un moviment que han acordat juntament amb el Gobierno “més progressista” del PSOE i Podemos, el portaveu dels taronges, Edmundo Bal, se n’ha alegrat que un dels punts que més perseguia Ciudadanos “no hagi estat vetat pel Gobierno” malgrat el pacte dels pressupostos que ha fet amb el PNB, ERC i Bildu.

La targeta sanitària única permetrà que es puguin compartir els historials clínics entre comunitats de manera automàtica i s’elimini el requisit d’inscriure’s com a “desplaçat”. D’aquesta manera, i d’acord amb l’acord PSOE-Cs, s’exigirà al Ministerio de Sanidad que comenci el seu desenvolupament, així com “els mecanismes que permetin la interacció automàtica i normalitzada dels pacients, sigui quina sigui la seva comunitat de residència”.

Relacionats