Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

CitizenGo, l’associació d’extrema dreta creada per Hazte Oír, oculta els seus comptes des de fa 6 anys

|

- Publicitat -

CitizenGo, una de les principals fundacions de l’extrema dreta espanyola, manté els seus comptes en secret. Aquest lobby ultraconservador neix a partir de la fundació extremista Hazte Oir, coneguda per les seves campanyes en contra dels drets del col·lectiu LGTBI, la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs i l’eutanàsia, entre d’altres.

Malgrat que la llei obliga a totes les entitats estatals inscrites com a fundacions a sotmetre’s a la supervisió comptable del Gobierno, els balanços de CitizenGo dels últims sis anys no consten en el Registre de Fundacions, segons explica InfoLibre. La manca de mecanismes que impedeixin la vulneració de la Llei de Fundacions fa impossible conèixer els fons d’aquesta associació d’on procedeixen i en què els gasten. Uns fons que, a més, són desgravables.

Publicitat

Gràcies a la tasca de Wikileaks es va saber que grans fortunes espanyoles havien finançat el naixement de Vox a partir de l’associació Hazte Oir. Entre els més de 200 contribuents de les altes esferes, que van aportar milions d’euros, es troben la marquesa Esther Koplowitz, una de les persones més riques d’Espanya; el difunt Isidoro Álvarez, president d’El Corte Ingles; o Juan Miguel Villar, que va ser ministre d’Hisenda espanyol i vicepresident del Reial Madrid.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut