Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Casado insta Sánchez a pactar dilluns la renovació del CGPJ per “despolititzar-lo”

El dirigent popular exposa una tesi però de l’argumentació que fa se’n dedueix la contrària

Avatar
Agències 03/09/2021
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el del PP, Pablo Casado

El president del PP, Pablo Casado, ha mostrat aquest divendres disposició a pactar dilluns amb el PSOE, amb motiu de l’inici del curs judicial, la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) si compleix amb el que diu la Constitució, amb el que demanen els jutges i amb el que exigeix Europa i, en definitiva, si garanteix la independència i despolitització de l’òrgan. Com a exposició és correcta. Vegem-ne ara el desenvolupament i la martingala argumental, quen ho deixa tot com estava:

“La pilota és a la teulada d’en Sànchez”, ha sentenciat durant la seva intervenció a Màlaga en un acte del PP andalús, en la qual ha volgut deixar clar que el PP no ha canviat mai la seva posició i l’única condició que ha posat des de fa tres anys en les negociacions és reforçar “la independència judicial” i “despolititzar la justícia”.

En canvi, segons ha assenyalat Casado, Sánchez sí que ha canviat de posició, perquè abans d’arribar a La Moncloa defensava que el seu compromís era “que sempre prevalgués la independència judicial”; estava disposat que el seu partit “no proposés ningú per al CGPJ” i deia que no estava d’acord amb el fet que els “polítics” elegissin els jutges”. Ara cal preguntar-se, segons el líder popular, en vista del canvi de posició de Sánchez, per què “no vol la independència judicial i què pretén fer ocupant la justícia”. “Donar indults”, “acostar presos etarres” a presons del País Basc i, probablement, “tapar certes corrupteles que li molesta que s’investiguin al Tribunal de Comptes”, segons ha apuntat Casado.

El dirigent popular ha aprofundit que el “problema” és del president espanyol perquè és qui ha canviat d’opinió, i ha criticat que en comptes d’això s’exigeixen explicacions al PP per complir amb els seus principis i amb el seu programa electoral, i defensar el que demanen els jutges i Europa i el que diu la Constitució. Així, ha assenyalat que ara el PP dona l’oportunitat a Sánchez perquè compleixi la seva paraula i programa. “Nosaltres no ens hem mogut del nostre lloc i no ens en mourem. Estem amb els jutges, amb la justícia, amb l’estat de dret, amb els estàndards europeus i amb la Constitució”, ha sentenciat Casado, que ha volgut deixar clar que no és veritat que els jutges no puguin elegir els jutges.