Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Carrizosa utilitza el poder residual de Ciudadanos per amenaçar Cambray si no aplica el 25% en castellà

El líder de Cs diu que la carta a les escoles és “més pròpia d’un règim totalitari”

Avatar
Agències 26/11/2021
Pla obert del portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, intervenint durant el ple. Imatge del 3 de novembre de 2021

El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha enviat una carta al conseller d’Ensenyament, Josep Gonzàlez-Cambray, per instar-lo a acatar “immediatament” la sentència del Tribunal Suprem que confirma el 25% en castellà a les escoles. En la missiva, Carrizosa avisa el conseller que si no ho fa, “no només estarà arrabassant un dret fonamental als ciutadans de Catalunya sinó que probablement incorrerà en responsabilitats penals”. Carrizosa defensa que la carta del Departament d’Educació instant els centres educatius a no canviar res és “més pròpia d’un règim totalitari que d’un govern regional d’un estat democràtic de dret”.

Carrizosa considera “absolutament insòlit” que un governant convidi funcionaris públics a “desobeir” una sentència judicial. I ha fet referència a la “mal anomenada immersió lingüística” ja que, per al líder de Cs, el que hi ha ara és un “sistema monolingüe en català profundament injust i perjudicial per als alumnes”.

“En democràcia el respecte a la llei i a les sentències judicials és garantia del respecte als nostres drets i llibertats fonamentals com a ciutadans i ningú no està per sobre de la llei, tampoc els polítics”, afegeix Carrizosa en la carta.