Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Carrizosa creu que Marlaska no ha fet “absolutament res” per atendre les necessitats dels cossos policials espanyols

El líder de Cs lamenta que s’estigui utilitzant la Policia Nacional i la Guàrdia Civil com a “moneda de canvi”

Agències 07/11/2021
Manifestació espanyolista davant la caserna de Via Laietana

El líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha carregat contra el ministre d’Interior del govern espanyol, Fernando Grande Marlaska, a qui ha acusat de no haver fet “absolutament res” per atendre les necessitats dels cossos policials espanyols. Carrizosa ha insistit que s’hauria d’haver fet a la Junta de Seguretat celebrada ahir i que, per contra, s’està fent servir els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil com a “moneda de canvi” amb el president del Govern, Pere Aragonès. D’altra banda, Cs ha qüestionat el paper del PSC en l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat. “Ens crida l’atenció la seva falta de crítica a partir d’uns avenços que no ens han ensenyat”, ha reblat.

Carrizosa ha comparegut davant de la Prefectura Superior de la Policia Nacional, a la Via Laietana, per celebrar l’anunci de l’augment dels efectius dels Mossos d’Esquadra, però també ha assenyalat que es tracta d’un tema que ja portaven temps reivindicant. Així ha lamentat que no s’hagin celebrat més juntes de seguretat abans, i que no s’hagi donat resposta a la totalitat de reivindicacions del cos. La crítica més gran ha anat dirigida, però, a Marlaska, a qui el president del grup al Parlament ha retret no haver atès les demandes de la resta. “El partit socialista deixa als peus dels cavalls els cossos de seguretat quan el nacionalisme apreta”, ha apuntat.

Carrizosa també ha aprofitat per parlar dels pressupostos de la Generalitat, afirmant que els crida l’atenció “la falta de crítica” per part del partit socialista. De fet, el líder del partit ha considerat que els comptes només tenen l’objectiu de “conservar els xiringuitos” i mantenir “l’status quo” de l’independentisme. “Seguiran invertint en propaganda, subvencions, ambaixades… i per suposat no tindran el suport de Ciutadans”, ha assegurat. Pel que fa als pressupostos estatals, el líder de Cs al Parlament ha apuntat que es tracta d’uns comptes “ficticis” que no incorporen les “reformes que es necessiten”. Carrizosa ha lamentat que s’avinguin a idees “nacionalistes i populistes”, i ha explicat que ja han presentat unes esmenes.