Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Canadell s’enfronta a l’independentisme decebut de la xarxa: “Junts no ha abandonat la independència”

El diputat adverteix els crítics que la divisió dels catalans “sempre ha estat la millor fórmula de l’estat i és la que esteu provocant”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 10/08/2021
El diputat de Junts Joan Canadell al Parlament després de participar de la sectorial econòmica en el marc de les negociacions per formar Govern.

El diputat de Junts i expresident de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha tornat a sortir en defensa de la independència de Catalunya després de les constants crítiques que reben Junts i ell mateix sobre l’immobilisme del Govern per lluitar cap a la independència.

En un fil a Twitter, Canadell defensa que “això és mentida per molt que ho repetiu”, remarcant que “Junts no ha abandonat la independència en absolut”. El diputat exposa que si el partit de Puigdemont no hagués format Govern amb ERC i s’hagués quedat a l’oposició “implicava 4 anys de diàleg sense avançar”, mentre que estant dins el Govern “hem forçat màxim dos anys de negociació i preparar l’embat”. Amb tot, assegura que la rauxa i la divisió dels catalans i l’independentisme “sempre ha estat la millor fórmula de l’estat i és la que esteu provocant amb aquestes acusacions sense fonaments”.

Però les paraules de Canadell han fet augmentar encara més el debat a Twitter, amb diversos usuaris titllant Junts de “traïdors de l’1-O”, i altres retraient que sempre que quan s’ha complert un límit de temps, n’apareix un altre. Canadell, però, no ha cedit amb els seus arguments.