Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Calvet reclama “victòries parcials” fins aconseguir un referèndum acordat

|

- Publicitat -

El conseller de Territori de la Generalitat i candidat a les primàries de JxCat, Damià Calvet, ha reclamat a l’independentisme aconseguir “victòries parcials” fins aconseguir un referèndum acordat.

En una entrevista de ‘La Vanguardia’ que ha recollit Europa Press, ha afirmat que aquest referèndum ha de ser un escenari últim que permeti aconseguir la “plena sobirania nacional”.

Publicitat

Ha assegurat governar amb mentalitat d’Estat, cosa que significa “anar sumant forces, anar sumant victòries parcials fins arribar a aquesta plena sobirania”.

“Jo situaria una victòria parcial en l’amnistia. Necessitem que aquest país superi l’actual estat de repressió que estem sofrint i que tinguem una amnistia”, ha dit.

Ha destacat la necessitat d’una confrontació intel·ligent amb l’Estat: “Els partits polítics d’Espanya i els partits sobiranistes pensem diferent, i quan es pensa diferent les idees s’han de confrontar amb pau i democràcia”.

“La confrontació, de fet, és intrínseca a la democràcia. Nosaltres el que pretenem és que aquesta confrontació sigui intel·ligent, que no sigui estèril”, ha defensatt

Diferències al Govern

Sobre les diferències entre els socis del Govern aquests últims dies, considera evident que hi ha hagut “alguns episodis de disfuncions” quant a les ajudes i a la informació.

Ha demanat corregir-les perquè la gent es mereix un Govern fort i solvent: “Però hem de ser conscients que una gran part d’aquests condicionants es donen per la situació de dependència amb l’Estat”.

Et pot interessar  Puigdemont diu estar esparverat per la "mala qualitat" del Govern, la "pèrdua d'autoestima" i l'estat del català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut