Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Calvet reclama “victòries parcials” fins aconseguir un referèndum acordat

El conseller diu que “necessitem que aquest país superi l’actual estat de repressió que estem sofrint i que tinguem una amnistia”

Agències 14/11/2020
El conseller de Territori, Damià Calvet

El conseller de Territori de la Generalitat i candidat a les primàries de JxCat, Damià Calvet, ha reclamat a l’independentisme aconseguir “victòries parcials” fins aconseguir un referèndum acordat.

En una entrevista de ‘La Vanguardia’ que ha recollit Europa Press, ha afirmat que aquest referèndum ha de ser un escenari últim que permeti aconseguir la “plena sobirania nacional”.

Ha assegurat governar amb mentalitat d’Estat, cosa que significa “anar sumant forces, anar sumant victòries parcials fins arribar a aquesta plena sobirania”.

“Jo situaria una victòria parcial en l’amnistia. Necessitem que aquest país superi l’actual estat de repressió que estem sofrint i que tinguem una amnistia”, ha dit.

Ha destacat la necessitat d’una confrontació intel·ligent amb l’Estat: “Els partits polítics d’Espanya i els partits sobiranistes pensem diferent, i quan es pensa diferent les idees s’han de confrontar amb pau i democràcia”.

“La confrontació, de fet, és intrínseca a la democràcia. Nosaltres el que pretenem és que aquesta confrontació sigui intel·ligent, que no sigui estèril”, ha defensatt

Diferències al Govern

Sobre les diferències entre els socis del Govern aquests últims dies, considera evident que hi ha hagut “alguns episodis de disfuncions” quant a les ajudes i a la informació.

Ha demanat corregir-les perquè la gent es mereix un Govern fort i solvent: “Però hem de ser conscients que una gran part d’aquests condicionants es donen per la situació de dependència amb l’Estat”.