Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Budó afirma que Torra encara no ha decidit la data de les eleccions i desmenteix que siguin just després dels pressupostos

Budó: “No seran en els 54 dies després d’aprovar els pressupostos, a no ser que el president decideixi que serà així”

Agències 11/02/2020
Pla general del Consell Executiu de l'11 de febrer de 2020

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha negat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anunciat que les eleccions tindran lloc 54 dies després que el Parlament aprovi els pressupostos de l’executiu: “No s’ha contemplat mai, no va dir que les convocaria de manera immediata”. La consellera, que ha situat els comicis al 2020, ha insistit que serà el president qui decideixi la data definitiva, una determinació que assegura que encara no ha pres. “No seran en els 54 dies després d’aprovar els pressupostos, a no ser que el president decideixi que serà així”, ha afegit durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu.

Tot i que tant ERC com el vicepresident, Pere Aragonès, han demanat que la data electoral sigui fruit de les converses prèvies amb els republicans, Budó ha reiterat que serà Torra qui prendrà la decisió: “És competència seva”, i “les convocarà per a quan consideri que correspon”, ha subratllat. L’escenari electoral podria arribar entre el maig -com a d’hora- o a principis de la tardor, segons diverses fonts consultades.

Budó també ha explicat que el lehendakari, Iñigo Urkullu, va telefonar ahir Torra per explicar-li que convocaria eleccions al País Basc.