Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Budó afirma que Torra encara no ha decidit la data de les eleccions i desmenteix que siguin just després dels pressupostos

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha negat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anunciat que les eleccions tindran lloc 54 dies després que el Parlament aprovi els pressupostos de l’executiu: “No s’ha contemplat mai, no va dir que les convocaria de manera immediata”. La consellera, que ha situat els comicis al 2020, ha insistit que serà el president qui decideixi la data definitiva, una determinació que assegura que encara no ha pres. “No seran en els 54 dies després d’aprovar els pressupostos, a no ser que el president decideixi que serà així”, ha afegit durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu.

Tot i que tant ERC com el vicepresident, Pere Aragonès, han demanat que la data electoral sigui fruit de les converses prèvies amb els republicans, Budó ha reiterat que serà Torra qui prendrà la decisió: “És competència seva”, i “les convocarà per a quan consideri que correspon”, ha subratllat. L’escenari electoral podria arribar entre el maig -com a d’hora- o a principis de la tardor, segons diverses fonts consultades.

Publicitat

Budó també ha explicat que el lehendakari, Iñigo Urkullu, va telefonar ahir Torra per explicar-li que convocaria eleccions al País Basc.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut