Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Buch: “El 21-D es va tornar a demostrar la professionalitat dels Mossos”

El conseller d'Interior recalca que "quan els cordons policials s'agradeixen s'ha d'actuar amb força"

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior torna a estar a l’ull de l’huracà del republicanisme després de les dures càrregues que es van viure el 21-D durant les reivindicacions i protestes contra la presència del Gobierno a Barcelona. Una part de l’independentisme demana, contundentment, la seva dimissió encara que el conseller esquivi plegar.

Miquel Buch ha tornat a reafirmar-se i s’ha mostrat convençut en la praxi dels Mossos durant els dispositius de divendres passat. “El 21-D es va tornar a demostrar la professionalitat dels Mossos”, ha subratllat. Buch ha explicat que l’objectiu del cos policial català -encarregat per competència de l’ordre públic a la ciutat- era “evitar que hi hagués assalt dels cordons policials per arribar més a prop de la Llotja” i, en aquest sentit, Buch ha assegurat que “es va assolir”. De fet, Buch ha insistit que “quan els cordons s’agredeixen s’ha d’actuar amb força”.

Publicitat

En una entrevista a El Món a Rac1, l’exalcalde de Premià de Mar ha reconegut que “si es detecten males praxi es revisaran els protocols”, sense entrar a valorar si, en alguna ocasió, algun agent s’havia excedit amb la porra a la mà.

El conseller d’Interior ha explicat que la coordinació amb la policia espanyola “va ser constant”. La CNP s’encarregava de garantir la seguretat del Consell de Ministres, la Guàrdia Civil va actuar en ports i aeroports, la Guàrdia Urbana de Barcelona en mobilitat i els Mossos en l’ordre públic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut