Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Brussel·les té la intenció de fer tall “total” del gas rus malgrat no veure un “risc immediat”

|

- Publicitat -

L’eurocomissària d’Energia, Kadri Simson, ha demanat aquest dilluns als estats membre preparar-se per a un tall “total” del subministrament del gas rus, malgrat apuntar que no veu un “risc immediat”. Després de la reunió extraordinària dels ministres d’Energia, Simson ha dit que el tancament “injustificat” de l’aixeta de gas rus a Polònia i Bulgària marca un “punt d’inflexió” i ha alertat que “qualsevol país pot ser el pròxim”. La trobada també es produeix en plena discussió sobre si incloure la prohibició d’importar petroli rus en el sisè paquet de sancions. Els 27 busquen superar les divisions per tirar endavant una mesura que ara té el suport d’Alemanya, però que segueix xocant amb l’oposició d’Hongria.

A més, l’eurocomissària ha insistit que pagar el gas rus amb rubles, tal com exigeix el Kremlin, suposa violar les sancions europees. “Els països no s’haurien de fer il·lusions i confiar en la bona fe de Gazprom en aquesta questio”, ha subratllat Simson.

Publicitat

Per l’eurocomissària, una de les maneres de poder fer front a un tall del subministrament rus és augmentant les reserves. Ara, ha dit, estan per sobre del 32%.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut