Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Borrell fa una crida a l’increment de despesa militar: “Cal gastar més i millor”

|

- Publicitat -

La Unió Europea ha fet una crida als estats membres perquè incrementin la despesa militar i es pugui reduir el dèficit d’inversió que s’ha registrat durant els últims anys. Per l’alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, la guerra d’Ucraïna ha suposat “un toc d’atenció” i ha demanat als estats que recuperin els nivells de despesa militar previs a l’esclat de la crisi financera. “El resultat és que els europeus necessitem gastar junts, més i millor”, ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell d’Exteriors celebrat aquest dimarts. En aquest sentit, Borrell ha assenyalat que el dèficit d’inversió en matèria de defensa entre els anys 2009 i 2018 a la UE ha arribat als 160.000 milions d’euros.

De fet, l’alt representant de la Unió Europea ha apuntat que la despesa militar al conjunt dels estats membres ha recuperat els nivells previs a l’esclat de la crisi financera just aquest exercici, coincidint amb l’esclat de la guerra d’Ucraïna. “Aquest dèficit ha provocat un desarmament progressiu”, ha comentat.

Publicitat

A banda de la necessitat d’incrementar la despesa, Borrell també ha subratllat la importància d’innovar en matèria de defensa. En relació amb aquesta qüestió, ha anunciat que el Consell ha arribat a un acord per impulsar un ‘hub’ per la innovació de la defensa europea.

Finalment, Borrell ha insistit a continuar donant suport a Ucraïna en un moment que considera “crític”. “El nostre suport està sent diferencial al camp de batalla […] i no podem permetre que el país es quedi sense equipament”, ha apuntat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut