Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Borràs veu la sindicatura electoral catalana com un possible primer consens en el camí cap a la llei electoral

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assenyalat que la sindicatura electoral catalana pot ser un primer consens en el camí cap a una llei electoral pròpia. Borràs ha afegit que “més enllà de la polèmica pel repartiment dels escons, el fet de tenir una sindicatura electoral catalana estalviaria molts dels problemes que hi ha en aquests moments”.

Preguntada per quina fórmula seria la millor per articular el debat, Borràs no s’ha volgut mullar i ha dit que els grups saben que “hi ha mecanismes per fer grups de treball i poder desenvolupar la ponència conjunta”. De totes maneres, sí que ha deixat clar que una llei electoral pròpia seria un “èxit de país” i, per tant, s’ha de “cimentar i fomentar” al Parlament.

Publicitat

En declaracions als periodistes des de Sant Cugat, Borràs ha afirmat que la llei electoral és “un capítol en el què s’ha de fer autocrítica” ja que després de 40 anys Catalunya és l’única comunitat autònoma sense llei pròpia. I es tracta, segons la presidenta del Parlament, “d’una cosa que ens debilita”.

Sis mesos després que ERC plantegés impulsar un nou intent de llei electoral, la qüestió continua embarrancada tot i que ERC, Junts i PSC ho fixen com a prioritat, tal com ha constatat l’ACN. Els republicans volen que el debat es “pivoti” des del Parlament a través d’una ponència conjunta i Junts posa l’accent en la implicació del departament que lidera Victòria Alsina, que té la competència en processos electorals.

I davant de la dificultat d’un acord per traduir els vots en escons, Borràs ha assenyalat que “una de les primeres coses on hi pot haver consens és en dotar-nos de sindicatura electoral”. “És bo avançar en els consensos i forma part del desenvolupament d’una llei electoral catalana”, ha dit per després afegir que cal dotar-se d’eines que permetin “resistir” davant segons quines “agressions” de l’Estat.

Et pot interessar  Borràs defensa "l'actitud ferma" de Junts en la llei d'amnistia i acusa ERC de "no voler molestar els socialistes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut