Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Borràs, sobre les crítiques d’ERC per la DiBa: “Els qui ens ho diuen han preferit pactar amb el PSC les diputacions de Lleida i Tarragona”

Nogueras, per la seva banda, va lamentar que "una part del catalanisme ha contribuït aquesta legislatura a fer del nostre país un país més petit"

|

- Publicitat -

La formació de Junts no ha rebut gens bé les crítiques d’ERC pel fet que dos representants independents del grup a la Diputació de Barcelona han acabat donant suport a la investidura de la socialista Lluïsa Moret com a presidenta de l’ens. En un acte celebrat a Manresa (Bages) el passat 13 de juliol, la presidenta de la formació, Laura Borràs, juntament amb la candidata per Barcelona el 23-J, Míriam Nogueras, va adreçar les paraules dels republicans retraient-li els pactes amb el PSC a les diputacions de Tarragona i Lleida. A la vegada, també van respondre negativament la proposta del candidat d’ERC Gabriel Rufián de crear un front comú per exigir el traspàs de Rodalies.

Rufián va dir que el suport de dos diputats independents “evidencia” que Junts “no és de fiar”, declaracions a les quals Borràs va respondre reblant que la seva formació “no acceptarà cap lliçó”: “No acceptarem cap lliçó. Perquè els qui ens ho diuen han preferit pactar amb el PSC les diputacions de Lleida i Tarragona. Amb un entusiasme que ens hauria agradat molt trobar a Barcelona”.

Publicitat

Nogueras, per la seva banda, s’ha referit al front comú que reclamava el republicà per exigir el traspàs de Rodalies, preguntant-se on ha estat ERC tots aquest temps. “On ha estat el senyor Rufián aquests anys? El tenim des de fa més de 10 anys; el que cal és que ens traspassin la infraestructura i els calers”, ha etzibat, tot lamentant que “una part del catalanisme ha contribuït aquesta legislatura a fer del nostre país un país més petit”. “El que no pot pretendre Rufián és que fem de bombers dels seus mals acords sense que ells no corregeixin la seva submissió al PSOE” ha conclòs Nogueras.

Et pot interessar  ERC reclama al govern espanyol que expedeixi de manera immediata la declaració de reparació de Companys

Finalment, Laura Borràs també s’ha referit a la sentència del TSJC que obliga tres escoles al 25% de castellà. “Ja n’hi ha prou de refiar-se dels qui han dit 200 vegades que han pactat amb l’Estat espanyol el blindatge del català”, ha criticat Borràs. I ha reblat: “Ja n’hi ha prou de fer creure que el camí és dialogar amb un govern que no vol dialogar. El mal menor, encara que sigui menor, és mal”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut