Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Borràs reclama que Sánchez expliqui bé el pla de desconfinament: “Als països responsables es presenta al Parlament”

|

- Publicitat -

El grup de JxCat al Congrés ha registrat aquest dimecres una petició de compareixença perquè el president espanyol, Pedro Sánchez, expliqui al Congrés el pla de desconfinament. En un comunicat, la formació que lidera Laura Borràs considera que l’executiu espanyol ha de retre compte de les mesures anunciades ahir. L’exconsellera ha ironitzat que, després de la roda de premsa de Sánchez de dimarts a la tarda, cal un “manual d’instruccions” per entendre el procés de desescalada. Borràs creu que “en els països responsables el pla es presenta al Parlament”. Per això JxCat ha reclamat que Sánchez comparegui i doni les explicacions que la situació d’emergència requereix.

Sánchez va anunciar ahir que la desescalada es farà per províncies en quatre fases cap a una “nova normalitat” que podria arribar a finals de juny. La unitat territorial seran les províncies però hi podria haver “excepcions” sempre que Sanitat ho consideri justificat.

Publicitat

Durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, Sánchez va apuntar que la fase 0 començarà el 4 de maig a tot el territori amb l’obertura d’alguns locals amb cita prèvia. Entre ells, restaurants que facin menjar per emportar.

També es podran reprendre entrenaments d’esportistes professionals i de lligues base professionals. El mateix dia, les illes de Formentera, la Gomera, el Hierro i la Graciosa, a les Canàries, iniciaran la 1.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut