Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Borràs insta la UE a apostar per la democràcia “sense dobles estàndards” davant els cònsuls

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat aquest dilluns al cos consular acreditat a Barcelona que defensi la democràcia i les llibertats, perquè “no es pot permetre que en la UE del segle XXI hi hagi presos polítics i exiliats, i gent a la presó per fer una consulta democràtica”. En l’acte del Parlament pel Dia d’Europa, amb el cos consular acreditat a Barcelona i la cònsol de Portugal Ana Coelho, Borràs ha instat que la UE invoqui els drets de tots els ciutadans i els defensi, que “aposti per la democràcia sense dobles estàndards i que prengui consciència que callant davant d’aquests fets afebleix el seu rol al món”, en referència als presos de l’1-O.

També ha demanat al cos consular que continuï vetllant per l'”enteniment dialogat de totes les nacions” europees, perquè al seu parer la UE ha de ser un espai de democràcia i llibertat compartida, a més d’una unió política i econòmica. “Necessitem que diplomàtics com vosaltres facin una Europa menys armada i més d’investigadors, amb més justícia social, per combatre les desigualtats entre rics i pobres, i sensible amb el problema migratori. Que garanteixi la llibertat i els drets de tots els ciutadans. Els animo a construir l’Europa dels ideals europeus”, ha incidit.

Publicitat

Per Borràs, els països europeus comparteixen “una història moltes vegades feta de destrucció i guerra”, per la qual cosa ha volgut fer una crida a recuperar la idea d’unió i pau, de col·laboració, de riquesa cultural i intel·lectual, a més de progrés econòmic i social, i d’espai de democràcia i llibertats.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut