Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Borràs insta la UE a apostar per la democràcia “sense dobles estàndards” davant els cònsuls

Els ha dit que “no es pot permetre que en la UE del segle XXI hi hagi presos polítics i exiliats”

Agències 10/05/2021
Un moment de l'acte que ha tingut lloc aquest migdia al Parlament amb motiu del Dia d'Europa amb el cos consular acreditat al país.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat aquest dilluns al cos consular acreditat a Barcelona que defensi la democràcia i les llibertats, perquè “no es pot permetre que en la UE del segle XXI hi hagi presos polítics i exiliats, i gent a la presó per fer una consulta democràtica”. En l’acte del Parlament pel Dia d’Europa, amb el cos consular acreditat a Barcelona i la cònsol de Portugal Ana Coelho, Borràs ha instat que la UE invoqui els drets de tots els ciutadans i els defensi, que “aposti per la democràcia sense dobles estàndards i que prengui consciència que callant davant d’aquests fets afebleix el seu rol al món”, en referència als presos de l’1-O.

També ha demanat al cos consular que continuï vetllant per l'”enteniment dialogat de totes les nacions” europees, perquè al seu parer la UE ha de ser un espai de democràcia i llibertat compartida, a més d’una unió política i econòmica. “Necessitem que diplomàtics com vosaltres facin una Europa menys armada i més d’investigadors, amb més justícia social, per combatre les desigualtats entre rics i pobres, i sensible amb el problema migratori. Que garanteixi la llibertat i els drets de tots els ciutadans. Els animo a construir l’Europa dels ideals europeus”, ha incidit.

Per Borràs, els països europeus comparteixen “una història moltes vegades feta de destrucció i guerra”, per la qual cosa ha volgut fer una crida a recuperar la idea d’unió i pau, de col·laboració, de riquesa cultural i intel·lectual, a més de progrés econòmic i social, i d’espai de democràcia i llibertats.