Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Borràs: “El Parlament fa seus els valors gitanos de la llibertat i de la superació de les dificultats”

|

- Publicitat -

El Parlament ha commemorat el Dia Internacional del Poble Gitano amb les entitats gitanes de Catalunya. La presidenta de la cambra, Laura Borràs, ha presidit l’acte i ha destacat un fragment de la declaració de la Junta de Portaveus: “El Parlament fa seus els valors del poble gitano, els valors de la llibertat i de la superació de les dificultats, amb la cooperació, la solidaritat i el feminisme gitano”.

A l’acte també han intervingut dues dones gitanes, Leonor Fernández i Amanda Sánchez. Han explicat la seva experiència com a estudiants i han volgut animar les dones gitanes a seguir “les seves metes”. “Sou vàlides per estudiar i per lluitar pel que voleu, no per això deixeu de ser gitanes”, ha dit Fernández.

Publicitat

Sánchez ha dit que l’educació que ella ha rebut “ha estat una sort” i ha assegurat que “no tots els docents ni l’entorn tenen sensibilitat pel poble gitano i altres ètnies”. Sánchez ha incidit en la falta “d’eines per atendre la diversitat” i en la necessitat de més “espais de debat per construir una història comuna i per a la reflexió”.

Borràs ha clos l’acte, on ha fet apel·lació “a la no discriminació i al respecte que veu en la diversitat sempre una oportunitat de sumar per damunt de qualsevol risc de conflicte”. “La Leo i l’Amanda son exemple d’apoderament individual i col·lectiu, d’afirmació personal i d’una integració respectuosa i que convida a sumar”, ha afegit.

L’acte ha començat amb la interpretació d’Ederlezi’, una cançó folklòrica del poble gitano dels Balcans i ha acabat amb l’himne internacional gitano, ‘Gelem, gelem’, amb el públic dempeus. Ambdues actuacions han estat interpretades per Ahmad Dyab i Aseel Massoud, alumnes del Centre Superior de la Fundació Conservatori del Liceu.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut