Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Borràs denuncia que les acusacions de la corrupció es poden ser una “arma contra la dissidència”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha obert la II cimera contra la corrupció aquest divendres al Parlament. Borràs ha denunciat que l’ús de les acusacions de corrupció es poden utilitzar com a “arma per combatre la dissidència política” durant la II Cimera contra la corrupció que s’ha celebrat aquest matí al Parlament.

La presidenta de la cambra ha aprofitat l’obertura de la cimera per referir-se al seu cas -sense anomenar-lo- després que el TSJC l’hagi deixat a un pas de judici per suposat fraccionament de contractes quan dirigia la ILC. “A les democràcies viciades amb tics autoritaris de vegades la corrupció pot deixar de ser un problema que cal eliminar i convertir-se de manera perversa en una arma per combatre la dissidència política”, ha advertit, i ha afegit que es tracta d’una “vulneració flagrant” dels drets fonamentals.

Publicitat

Durant la seva intervenció Borràs ha demanat “ser conscients” que el ‘lawfare’ “també és una estratègia de repressió”. “Massa sovint aconsegueix l’objectiu d’embrutar amb corrosiva taca de la corrupció els adversaris polítics”, ha lamentat Borràs. En la mateixa línia, la presidenta de la cambra ha assegurat que aquest fet és “especialment greu” perquè “consisteix en la corrupció de la lluita contra la corrupció” i ha denunciat que això “empitjora la democràcia perquè la subverteix i la perverteix”.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut