Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Boris Johnson dificulta la possibilitat d’un nou referèndum d’independència a Escòcia

|

- Publicitat -

Boris Johnson no vol sentir parlar d’un nou referèndum per la independència d’Escòcia a curt termini, després de la declaració d’intencions de Nicola Sturgeon aquest cap d’any. En una entrevista, el primer ministre britànic ha assegurat que les consultes divideixen i que no se’n farà una altra “fins que hagi passat una generació” que per ell significa ni més ni menys que un període de quaranta anys.

“En la meva experiència, els referèndums no són esdeveniments especialment alegres. No tenen una força gaire unificadora en l’estat d’ànim nacional, i haurien de celebrar-se només una vegada en cada generació. En vam tenir un el 1975, i un altre el 2016, i crec que és la distància adequada”, ha dit. Per tant, els desitjos dels escocesos per poder formar part de la Unió Europea “aviat”, queden vetats pel primer ministre actual, a falta de saber com podrà respondre Sturgeon a les intencions de Johnson.

Et pot interessar  Aragonès presenta aquest dimarts la proposta de referèndum "a l'escocesa" amb encaix a la Constitució espanyola
Publicitat

Opinió

Minut a Minut