Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Ayuso torna a estar citada per la justícia, en aquesta ocasió, per infravalorar a sanitaris

|

- Publicitat -

Xoc entre els sanitaris i el govern de Madrid. La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, va acomiadar 6.000 sanitaris, sota la següent justificació: “No són imprescindibles a causa la davallada de la Covid-19”. El fet va generar una força tensió entre el col·lectiu sanitari i el govern de Madrid, per desencallar el conflicte s’ha traslladat als tribunals, a través d’una demanada de Comissions Obreres (CCOO). Per aquest motiu, la presidenta de la comunitat haurà de donar explicacions el pròxim 29 d’abril.

Concretament, la pilota ha passat al terrat del jutjat de primera Instància número 10 de Madrid. És així, ja que el tribunal ha acceptat la demanda interposada per CCOO, la que carregava contra Ayuso per haver posat en dubte la tasca dels sanitaris especialitzats en l’atenció primària en una entrevista realitzada per Es Radio, en plena sisena onada de la pandèmia.

Publicitat

Les declaracions oscil·laven en aquesta línia: “Cada vegada es veu de manera més recurrent com en alguns centres de salut, no a tots, ja hi comença a haver molta tensió perquè utilitzen els espais de tots per penjar les seves pancartes. No tots volen treballar i fer pinya, és així. Volen convertir els centres de salut en seus electorals. Es barreja la situació real amb què ells provoquen i això serà un camp de batalla”. O bé, “Ens està passant molt freqüentment que ciutadans que depèn del centre de salut on acudeixin, l’atenció que estan rebent, no la sanitària, sinó l’atenció al ciutadà com a tal, és diferent. Volem saber què està passant. Vull estudiar profundament què està passant als centres de salut de Madrid”. Es tracta d’un discurs que posa en dubte la credibilitat de tots els sanitaris.

Davant d’aquestes declaracions d’odi, el sindicat es va pronunciar assegurant que “les declaracions de la presidenta són absolutament desafortunades i d’una falta absoluta a la veritat”.

Tot i això, el panorama ens retrata una incògnita que es resoldrà pròximament als tribunals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut