Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Artadi demana a Maragall que “s’aclareixi” sobre si vol governar amb Colau o fer un “compromís independentista”

La número dos de la candidatura de JxCat a les eleccions municipals a Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat aquest dijous al candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, que “s’aclareixi” sobre […]

Avatar
Agències 11/04/2019
La número dos de la llista de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, al Casino l'Aliança (Poblenou), per l'acte de la candidatura

La número dos de la candidatura de JxCat a les eleccions municipals a Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat aquest dijous al candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, que “s’aclareixi” sobre si vol governar amb BComú o fer un “compromís independentista”, després que Maragall hagi proposat a JxCat i la CUP signar un acord per donar suport a la investidura del cap de llista més votat a les eleccions del 26 de maig. Durant la conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Artadi ha dit que JxCat “no necessita signar cap paper” i s’ha mostrat “sorpresa” que ERC necessiti fer-ho. “Necessitem que s’aclareixi, fins ara l’única cosa que he sentit és que vol governar amb Colau”, ha dit la número dos de la llista de JxCat.

Durant la conferència, Artadi ha dit que el canvi a la ciutat és “urgent” i ha acusat Colau de fer “mala política” i “antipolítica”. També ha criticat que l’alcaldessa no hagi dialogat prou amb els diferents sectors de la ciutat i s’ha compromès a “restablir el diàleg” i “recuperar la confiança” amb ells.

La número dos de JxCat ha lamentat que la inseguretat hagi crescut a la ciutat i ha demanat que “la Guàrdia Urbana torni a fer de policia”. “Cal un lideratge polític que no s’amagui i que doni suport a aquells que vetllen per la nostra seguretat”, ha dit.

Top manta “descontrolat”

Artadi ha acusat Colau de fer que el top manta es “descontroli” durant el seu mandat. “Hi ha coses que no desapareixen, però pots fer que es redueixin a la mínima expressió”, ha assegurat. En aquest sentit, ha proposat un protocol entre les diferents administracions per fer front a aquest fenomen.

La número dos de la llista de JxCat a Barcelona ha assegurat que la presència de manters a la ciutat s’ha “multiplicat per deu” respecte al mandat de Xavier Trias i ha criticat que l’alcaldessa digui que els manters tenen “dret” a fer-ho. “És condemnar-los a fer la manta tota la seva vida”, ha dit Aratadi, que ha titllat de “gran irresponsabilitat” la posició de l’alcaldessa.

El tramvia per la Diagonal, un debat “inútil”

Per Artadi, la discussió sobre la connexió del tramvies per la Diagonal és un “exemple” de la “inutilitat” dels debats que es fan a la ciutat. “No hi ha consens tècnic ni polític”, ha reiterat la número dos de JxCat, que ha defensat de nou la implantació d’un bus elèctric de gran capacitat per millorar la mobilitat per la Diagonal.

Ha afirmat que és una mesura que “es pot fer demà mateix” i que és més econòmic que fer el tramvia perquè ha apuntat que recuperar la concessió costarà 400 milions d’euros. “No sé si la primera prioritat és gastar 400 milions d’euros en fer unes obres que duraran sis anys”, ha indicat.

“Jo faré el pas endavant per liderar com a alcaldessa la ciutat”

Convençuda que “probablement barraran el pas a l’alcaldia” al cap de llista de la candidatura, Quim Forn, Artadi ha dit que en aquest cas farà “el pas endavant per liderar com a alcaldessa la ciutat”. “No podrà fer campanya, i segurament no podrà exercir els seus drets polítics”, ha dit Artadi, que ha reiterat que Forn “podria ser el millor alcalde”.

Pel que fa a propostes per a Barcelona, Artadi ha apostat perquè hi hagi més verd a la ciutat, millorar la mobilitat perquè hi hagi una millor qualitat de l’aire, apostar per la generació d’energia, alinear les universitats i centres de recerca amb el món empresarial i afavorir l’atracció de talent.