Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Aragonès reivindica el paper dels sindicats per blindar els serveis públics i resoldre el conflicte polític amb l’Estat

El vídeo del president de la Generalitat ha estat xiulat inicialment per part dels assistents al Congrés de CCOO a Catalunya

Agències 23/05/2021
Moment en el qual s'ha projectat la salutació de Pere Aragonès al Congrés de CCOO a Catalunya.

Pere Aragonès, ha reivindicat el paper els sindicats i els agents socials per “enfortir els serveis públics” i contribuir a “la resolució del conflicte polític de Catalunya amb l’Estat”. Durant la tercera jornada del congrés de CCOO a Catalunya, celebrada aquest diumenge a l’auditori del Fòrum de Barcelona, Aragonès ha comentat que el diàleg social és “una manera d’entendre la política econòmica i social” i ha subratllat que el paper dels sindicats és “fonamental” per “avançar cap a una estructura econòmica molt més resilient”. En la seva intervenció –en format telemàtic- el president de la Generalitat també ha volgut traslladar el “compromís” del Govern per donar al treball “el valor que mereix”.

Per altra banda, Aragonès ha demanat disculpes per no assistir a la trobada de forma presencial, després que el secretari general del sindicat a Catalunya, Javier Pacheco li hagués retret la seva absència aquest divendres. A l’inici de la seva intervenció, Aragonès ha estat xiulat, tot i que finalment ha estat acomiadat amb aplaudiments. El recentment investit president de la Generalitat ha assegurat que enfortir els serveis públics en concertació amb els agents socials serà “un dels compromisos més clars” del nou Govern.