Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Aragonès i Puigneró inauguren l’estand de la Generalitat al MWC: “Ja el tornem a tenir aquí”

El president assenyala que Catalunya vol esdevenir “la capital mundial del 5G”

Avatar
Agències 28/06/2021
Aragonès i Puigneró visiten l'estand de la Generalitat al MWC amb el logo de l'estand d'Espanya al fons, el 28 de juny del 2021 (Horitzontal).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, han inaugurat l’estand de la Generalitat al MWC 2021. “Ja el tornem a tenir aquí”, ha celebrat Puigneró, que ha recordat que el Mobile és l’esdeveniment tecnològic i de negocis “més important del món”. “I això està passant a casa nostra, a Barcelona i a Catalunya. Hem estat un país industrial i ara volem també ser un país digital”, ha continuat el conseller. “Teníem molt clar que el Mobile 2021 havia de ser una realitat, amb seguretat i com a símbol de la recuperació de la vida a mesura que anem vencent la covid-19”, ha afegit Aragonès, que ha assenyalat que Catalunya vol esdevenir ara “la capital mundial del 5G”.

“La tecnologia 5G ja és una realitat avui en l’àmbit de la mobilitat i als serveis públics de salut”, ha constatat el president de la Generalitat. “Són un exemple de com a Catalunya algunes de les coses que semblen impossibles les fem possibles. I això gràcies a una aliança entre centres de recerca, administracions, indústria digital i voluntat emprenedora”, ha comentat Aragonès, que s’ha mostrat convençut que aquest Mobile 2021 “serà molt social”. “Es parlarà d’aplicacions que afectaran la vida diària de la gent. I, de fet, la nostra obsessió és que aquesta revolució tecnològica serveixi perquè la ciutadania visqui millor”, ha reflexionat en veu alta el president de la Generalitat.

“Volem que el 5G pugui fer una societat més inclusiva, acostar els serveis de salut a tot arreu i afrontar el canvi climàtic i la protecció de la biodiversitat”, ha enumerat Aragonès. Per la seva banda, el conseller Puigneró ha vaticinat que la tecnologia 5G serà la més determinant del segle XXI i afavorirà la creació de molts llocs de treball. “Si alguna cosa porta el 5G és molta feina, i feina de qualitat. Hem de saber treballar i posicionar el nostre país”, ha conclòs el titular de Polítiques Digitals i Territori. Abans de la inauguració de l’estand de la Generalitat al MWC 2021, Aragonès i Puigneró han visitat algunes de les 56 empreses, entitats i centres tecnològics catalans que enguany participen al MWC amb l’impuls del Govern.