Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Aragonès dona pressa a Junts i la CUP: “Ni la pandèmia ni la repressió descansen”

Junqueras demana deixar de banda “temptacions egoistes” per poder fer un govern ràpid

Agències 06/03/2021
Primer pla del coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès. Imatge del 6 de març del 2021. (Horitzontal)

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha urgit a JxCat i a la CUP a arribar a un acord “sòlid i ferm” que permeti governar els pròxims 4 anys “per revertir d’una vegada la repressió, per aconseguir l’amnistia i avançar cap a l’autodeterminació”. Durant la seva intervenció a l’inici del consell nacional d’ERC, el candidat ha recordat que ni la pandèmia ni la repressió “descansen”. “Per això no podem perdre temps”, ha conclòs. En el mateix sentit s’ha expressat el líder d’ERC, Oriol Junqueras, que ha demanat als partits que poden ajudar a fer que “el Govern es concreti ben aviat” a deixar de banda les “temptacions egoistes”. I és que, a parer seu, el futur executiu “s’ha de fonamentar en la generositat i en l’esforç de tothom”.

Junqueras ha recordat que la gent “que pateix” per l’actual situació social i econòmica provocada per la covid-19 ha fet “un encàrrec d’autodeterminació, amnistia i recuperació del país”. Segons el líder d’ERC, els ciutadans tenen “dret a saber” si tothom està disposat a fer un Govern “fort, estable i coratjós”. A parer seu, perquè això passi cal que “tothom estigui a l’altura” i actuï amb “la mateixa generositat”. En aquest sentit, ha assegurat que la seva formació ho tornarà a “donar tot” perquè aquest “país se’n surti”. “Aquest país té dret a tenir esperança”, ha conclòs.

En la mateixa línia, el candidat a la presidència ha afirmat que les converses per formar govern han de “ser ambicioses i honestes” i s’han d’abordar tots els temes “sense vetos i amb generositat”. Aragonès ha insistit en la “via àmplia” que proposa ERC per una “Generalitat republicana”. A més, ha enumerat els reptes als quals s’enfronta Catalunya com la pandèmia, la crisi sanitària, econòmica i emocional que, a parer seu, requereixen una “política d’esquerres”. “Però també tenim molts altres reptes com la transició ecològica o la derrota de la dreta”, ha subratllat. Tot això, ha insistit, requereix un acord “sòlid i ferm” amb “tota la generositat que requereix el moment present”. I és que, segons el republicà, cal tenir “ganes i les conviccions fermes”. “Està a les nostres mans fer una nova Generalitat republicana”, ha conclòs.