Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Allau de crítiques a Cultura per treure pit de pel·lícules en castellà premiades als Goya

|

- Publicitat -

Amb el debat sobre la llei de l’audiovisual que ha de permetre ampliar, només una mica, els recursos dedicats a la producció catalana tant a les plataformes de televisió com a les produccions de cinema (a banda del doblatge), el Govern de la Generalitat amb majoria independentista encara treuen pit dels premis que les produccions catalanes s’han endut als Goya d’aquest any. Una celebració descafeïnada, ja que totes les pel·lícules premiades són en castellà, encara que s’hagin utilitzat fons públics catalans per produir-les. En un missatge a Twitter, el departament de Cultura parla d'”uns Goya amb accent català”, i menciona els films “El buen patrón“, “Las leyes de la frontera”, “Libertad“, “Mediterráneo” i “Tres” pels èxits obtinguts.

Unes felicitacions que no han agradat gents a la xarxa, especialment a la part independentista i defensora de la llengua catalana, amb molts missatges de personalitats reconegudes del món de la cultura o el periodisme que reclamen més producció en llengua catalana. Per la seva banda, la Plataforma per la Llengua recorda que aquestes produccions han estat gràcies al finançament públic català, i alerta que “mentrestant, el cinema en català està en una situació absolutament crítica”.

Publicitat

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut