Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Alerta Solidària denuncia que el Govern destina recursos de lluita antiterrorista a investigar activistes

|

- Publicitat -

Alerta Solidària ha denunciat públicament que, darrere les detencions de la setmana passada de 4 activistes pel dret de l’habitatge, s’hi troba oculta la Unitat Central d’Investigació d’Extremismes Violents. Un grup policial lligat a l’Àrea Central d’Informació Interior, dins l’opaca Comissaria General d’Informació i que té per objectius la investigació i localització de grups d’extremisme violent.

Publicitat

“A aquesta Unitat devem les operacions i fabulacions sobre els Comitès de Defensa de la República o l’elaboració de les llistes llarguíssimes d’assistents a les protestes i talls de l’autopista, al Pertús, el novembre de 2019”, remarquen des d’Alerta Solidària en un comunicat.

La recent detenció dels 4 activistes, també militants de l’Esquerra Independentista, no ha estat casual. I és que aquesta Unitat, va engegar l’operació per “uns fets ocorreguts ni més ni menys que vuit mesos enrere” i “sense ordre judicial ni cap element objectiu que justifiqués l’operatiu i els arrestos”.

Alerta Solidària denuncia que “destinar aquesta Unitat policial a reprimir les que s’organitzen per defensar drets tan bàsics i fonamentals, com el dret a l’habitatge, és d’una perversió infame i insuportable”. Per una banda, pels abusos comesos durant les operacions i, per l’altra, per l’opacitat amb què operen “sota criteris polítics”.

Per aquest motiu, l’organització demana explicacions al Departament d’Interior per l’atribució de la Unitat i exigeix la retirada d’aquest mecanisme de persecució del moviment pel dret a l’habitatge.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut